HIRDETŐ

Fűszeres Erdélyi rakott káposzta

Az \Erdélyi rakott káposzta\ hagyományos magyar étel, melyben a finom párolt káposzta rétegekben találkozik a fűszeres sertéshússal és rizs darabokkal. Ideális választás a hideg téli estékre, vagy ha valami igazán laktató ételre van szükségünk.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 1 nagyobb fej savanyú káposzta Hozzáadott
  • 500 g darált sertéshús Hozzáadott
  • 200 g Rizs Hozzáadott
  • 2 nagy fej hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott
  • 2 tojás Hozzáadott
  • 100 g füstölt szalonna Hozzáadott
  • 2 dl tejföl Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A rizst egy kis lábasban enyhén sós vízben főzzük meg.

2. Lépés

Egy serpenyőben a felkockázott szalonnát kisütjük, majd a zsírján megdinszteljük az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Hozzáadjuk a darált húst, majd ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal és pirospaprikával. Addig pirítjuk, amíg a hús színe teljesen megváltozik.

3. Lépés

A káposztát kicsavarjuk, majd egy tepsit kibélelünk vele. A lábasban lévő húst eloszlatjuk a káposzta tetején, majd ráöntjük a megfőtt rizst. A maradék káposztával beborítjuk a rizst.

4. Lépés

Legvégül a tojásokat összekeverjük a tejföllel, majd ezt a keveréket ráöntjük a tepsiben lévő rétegekre.

5. Lépés

Előmelegített 180 °C-os sütőben kb. 1 óra alatt megpároljuk.

6. Lépés

A kész rakott káposztát tálaljuk, és tálaláskor tejföllel kínáljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új