HIRDETŐ

Fűszeres Erdélyi rakott káposzta

Az \Erdélyi rakott káposzta\ hagyományos magyar étel, melyben a finom párolt káposzta rétegekben találkozik a fűszeres sertéshússal és rizs darabokkal. Ideális választás a hideg téli estékre, vagy ha valami igazán laktató ételre van szükségünk.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 1 nagyobb fej savanyú káposzta Hozzáadott
  • 500 g darált sertéshús Hozzáadott
  • 200 g Rizs Hozzáadott
  • 2 nagy fej hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott
  • 2 tojás Hozzáadott
  • 100 g füstölt szalonna Hozzáadott
  • 2 dl tejföl Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A rizst egy kis lábasban enyhén sós vízben főzzük meg.

2. Lépés

Egy serpenyőben a felkockázott szalonnát kisütjük, majd a zsírján megdinszteljük az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Hozzáadjuk a darált húst, majd ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal és pirospaprikával. Addig pirítjuk, amíg a hús színe teljesen megváltozik.

3. Lépés

A káposztát kicsavarjuk, majd egy tepsit kibélelünk vele. A lábasban lévő húst eloszlatjuk a káposzta tetején, majd ráöntjük a megfőtt rizst. A maradék káposztával beborítjuk a rizst.

4. Lépés

Legvégül a tojásokat összekeverjük a tejföllel, majd ezt a keveréket ráöntjük a tepsiben lévő rétegekre.

5. Lépés

Előmelegített 180 °C-os sütőben kb. 1 óra alatt megpároljuk.

6. Lépés

A kész rakott káposztát tálaljuk, és tálaláskor tejföllel kínáljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek