HIRDETŐ

Fűszeres steak burgonya

Ez a recept egy igazi pünkösdi kihívás volt a családnak, hiszen először készítettünk el ilyen fűszeres steaket. Az eredmény azonban minden várakozásunkat felülmúlta - olyannyira, hogy már egészen biztosan a családi étkezések rendszeres részévé fog válni. Nagy siker volt!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 darab bélszín steak Hozzáadott
  • 4 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 2 teáskanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt bors Hozzáadott
  • 2 teáskanál Paprika Hozzáadott
  • 4 evőkanál fokhagymapor Hozzáadott
  • 500 g burgonya Hozzáadott
  • Vegyes zöldség köretnek (pl. zöldbab, répa cukkini) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Keverjünk össze egy tálban 4 evőkanál olajat a fűszerekkel (só, bors, paprika, fokhagymapor) – ez lesz a marinád. Az összekevert fűszerek édeskés paprika ízétől egészen különleges lesz a steak.

2. Lépés

Forgassuk bele a hússzeleteket a pácba úgy, hogy mindenhol bevonja őket, majd hagyjuk állni 10 percet. A marinálás során a fűszerek jobban beivódhatnak a húsba, ami ízben és állagban is döntő lehet.

3. Lépés

Míg a hús áll a pácban, kezdjük el előkészíteni a köretet. A burgonyát mossuk meg alaposan, majd a héjában, enyhén megolajozva, sütőben süssük meg.

4. Lépés

Közben a steaket nagy lángon, serpenyőben süssük ki mindkét oldalát, majd csökkentsük a hőfokot, és fedő alatt, időnként megforgatva süssük tovább.

5. Lépés

A zöldségeket pároljuk meg enyhén sós, fűszeres vízben. Répát és cukkinit is használhatunk, de bármilyen egyéb zöldség is megfelelő.

6. Lépés

Amikor a steak megfelelően átsült, azaz közepesen rosztnak tűnik (10-15 perc), vegyük le a tűzről, és hagyjuk pihenni pár percig, mielőtt felszeletelnénk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új