Fűszeres steak burgonya
Ez a recept egy igazi pünkösdi kihívás volt a családnak, hiszen először készítettünk el ilyen fűszeres steaket. Az eredmény azonban minden várakozásunkat felülmúlta - olyannyira, hogy már egészen biztosan a családi étkezések rendszeres részévé fog válni. Nagy siker volt!
Hozzávalók
- 4 darab bélszín steak
- 4 evőkanál olívaolaj
- 2 teáskanál só
- 1 teáskanál őrölt bors
- 2 teáskanál Paprika
- 4 evőkanál fokhagymapor
- 500 g burgonya
- Vegyes zöldség köretnek (pl. zöldbab, répa cukkini)
Eljárás
Keverjünk össze egy tálban 4 evőkanál olajat a fűszerekkel (só, bors, paprika, fokhagymapor) – ez lesz a marinád. Az összekevert fűszerek édeskés paprika ízétől egészen különleges lesz a steak.
Forgassuk bele a hússzeleteket a pácba úgy, hogy mindenhol bevonja őket, majd hagyjuk állni 10 percet. A marinálás során a fűszerek jobban beivódhatnak a húsba, ami ízben és állagban is döntő lehet.
Míg a hús áll a pácban, kezdjük el előkészíteni a köretet. A burgonyát mossuk meg alaposan, majd a héjában, enyhén megolajozva, sütőben süssük meg.
Közben a steaket nagy lángon, serpenyőben süssük ki mindkét oldalát, majd csökkentsük a hőfokot, és fedő alatt, időnként megforgatva süssük tovább.
A zöldségeket pároljuk meg enyhén sós, fűszeres vízben. Répát és cukkinit is használhatunk, de bármilyen egyéb zöldség is megfelelő.
Amikor a steak megfelelően átsült, azaz közepesen rosztnak tűnik (10-15 perc), vegyük le a tűzről, és hagyjuk pihenni pár percig, mielőtt felszeletelnénk.