HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: ponce_photography

Gluténmentes almás-fahéjas pite

Ez az almás-fahéjas pite recept egy gluténmentes változat, amit saját konyhámban állítottam össze. Nagyon finom és omlós, senki sem hiszi el, hogy gluténmentes. A ragacsos tészta kezelése komoly ügyességet igényel, de az eredmény minden fáradságot megér!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 300 g gluténmentes liszt Hozzáadott
  • 200 g vaj Hozzáadott
  • 100 g porcukor Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • 5 nagy alma Hozzáadott
  • 1 citrom leve Hozzáadott
  • 2 evőkanál barna cukor Hozzáadott
  • 1 evőkanál Fahéj Hozzáadott
  • csipet só Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Először is, készítsd elő a tésztát: keverd össze a gluténmentes lisztet, a vajat, a porcukrot, a tojást és a csipet sót. Az alkalmanként nehézkesen kezelhető gluténmentes tészta miatt szórd a lisztet étel fázisonként a tésztába, hogy könnyebben összeálljon. Pihentesd a tésztát legalább 30 percig a hűtőben.

2. Lépés

Közben hámozd meg az almákat, vágd őket kisebb darabokra, majd tedd egy nagy tálba. Óvatosan öntsd rá a citromlevet, a barna cukrot és a fahéjat, majd keverd össze.

3. Lépés

Miután a tészta kellően megpihent, nyújtsd ki egy lisztezett felületen. Én általában két réteg sütőpapír között szoktam kinyújtani, hogy ne ragadjon se hozzá, se a nyújtóhoz.

4. Lépés

Utána helyezd a tésztát egy sütőpapírral bélelt piteformába. Ügyelj arra, hogy a tészta ne szakadjon, ha mégis, pici vízzel könnyen össze lehet tapasztani a szakadásokat.

5. Lépés

Rakd a tésztára az almás tölteléket, és az egészet süsd 180 fokon 30-40 percig, amíg a tészta aranybarnára sül.

6. Lépés

Ha megkóstolod, győződjön meg róla, hogy hagyjon időt hűlni! Ne ugorjon rögtön bele, mert éget!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új