HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Dustytoes

Gyors és egyszerű banános muffinok

Tökéletes reggeli snackként vagy a délutáni kávé mellé.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12
  • 112 csészék Teljes kiőrlésű liszt Hozzáadott
  • 1 csésze cukor Hozzáadott
  • 1 kanál szódabikarbóna Hozzáadott
  • 12 kanál Hozzáadott
  • 14 kanál őrölt fahéj (opcionális) Hozzáadott
  • 3 érett banán, pürésítve Hozzáadott
  • 1 nagy tojás Hozzáadott
  • 0.3 csésze növényi olaj Hozzáadott
  • 1 kanál vanília kivonat Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 185 °C-ra, és béleljünk ki egy muffinformát papíralapú sütőpapírral. Tapasztalatom szerint a sütőformák enyhe megkenése megakadályozza, hogy a muffinok a papírhoz tapadjanak.

2. Lépés

Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a cukrot, a szódabikarbónát, a sót és a fahéjat, ha használunk.

3. Lépés

Egy külön tálban keverje össze a banánpürét, a tojást, az olajat és a vaníliakivonatot. Én inkább túlérett banánt használok - minél sötétebb és foltosabb, annál jobb, mert így a muffinok banánosabb ízűek lesznek.

4. Lépés

Fokozatosan adjuk hozzá a száraz hozzávalókat a banános keverékhez, és keverjük addig, amíg éppen csak összeáll. A kulcs itt az, hogy ne keverjük túl; csak óvatosan keverjük össze, amíg nem látunk több lisztet, ami puhább és lágyabb muffinokat eredményez.

5. Lépés

Kanalazzuk a tésztát a muffinformába, és töltsük meg minden egyes formát körülbelül 2/3-ig. Egyenletes méretű muffinok készítéséhez fagylaltkanalat ajánlok.

6. Lépés

Süssük 15-18 percig, vagy amíg egy a muffin közepébe szúrt fogpiszkáló tisztán ki nem jön. A sütőm hajlamos forrón sütni, ezért általában 15 perc körül szoktam ellenőrizni, hogy elkerüljem a túlsütést.

7. Lépés

Hagyjuk a formában 5 percig hűlni, majd tegyük át egy rácsra, hogy teljesen kihűljön. Ezek a muffinok melegen fogyasztva a legfinomabbak, úgyhogy ne álljon ellen!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új