Forrás: Youtube
Gyors és ízletes frankfurti leves
Egy nagy tál gőzölgő frankfurti leves még a legfáradtabbakat is feltölti energiával. Ezt a közkedvelt komfort ételt kicsik és nagyok is egyaránt örömmel fogyasztják.
Hozzávalók
- 1 ek sertészsír
- 1 közepes vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek Paprika
- 1 tk köménymag
- 4 burgonya
- 1 közepes kelkáposzta
- 10 dkg frankfurti virsli pár
- Só bors ízlés szerint
- 175 g tejföl
- 1 Csésze liszt
- 2 l víz
Eljárás
Egy nagy fazékban felolvasztjuk a sertészsírt, és hozzáadjuk a felkockázott hagymát. Néhány percig főzzük, amíg a hagyma áttetsző lesz.
Ekkor hozzáadjuk a paprikát és a köménymagot, és megkeverjük nagyjából 1 percig.
Ezután a kockára vágott burgonyát is beletesszük a fazékba, és még 1 percig keverjük.
2 liter vizet öntünk az edényben piruló hozzávalókhoz, és felforraljuk.
Miután felforrt, a fazék tartalmához adjuk a reszelt fokhagymát, és lefedve 5 percig főzzük.
A felcsíkozott kelkáposztát is hozzáadjuk a leveshez, majd sózzuk, borsozzuk, és lefedve további 30 percig főzzük.
Ha a zöldségek ízlésünk szerint megfőttek, adjuk hozzá a leveshez a felkarikázott frankfurti virslit, és főzzük további 5 percig.
Egy külön tálban keverjük simára a lisztet és a tejfölt. Lassan adjunk hozzá egy merőkanálnyi forró levest a keverékhez, és jól keverjük össze.
A keveréket ezután a levesbe öntjük, és jól elkeverjük. Főzzük még 2 percig, és forrón tálaljuk.