HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Gyors és ízletes frankfurti leves

Egy nagy tál gőzölgő frankfurti leves még a legfáradtabbakat is feltölti energiával. Ezt a közkedvelt komfort ételt kicsik és nagyok is egyaránt örömmel fogyasztják.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 ek sertészsír Hozzáadott
  • 1 közepes vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 ek Paprika Hozzáadott
  • 1 tk köménymag Hozzáadott
  • 4 burgonya Hozzáadott
  • 1 közepes kelkáposzta Hozzáadott
  • 10 dkg frankfurti virsli pár Hozzáadott
  • Só bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 175 g tejföl Hozzáadott
  • 1 Csésze liszt Hozzáadott
  • 2 l víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

Egy nagy fazékban felolvasztjuk a sertészsírt, és hozzáadjuk a felkockázott hagymát. Néhány percig főzzük, amíg a hagyma áttetsző lesz.

2. Lépés

Ekkor hozzáadjuk a paprikát és a köménymagot, és megkeverjük nagyjából 1 percig.

3. Lépés

Ezután a kockára vágott burgonyát is beletesszük a fazékba, és még 1 percig keverjük.

4. Lépés

2 liter vizet öntünk az edényben piruló hozzávalókhoz, és felforraljuk.

5. Lépés

Miután felforrt, a fazék tartalmához adjuk a reszelt fokhagymát, és lefedve 5 percig főzzük.

6. Lépés

A felcsíkozott kelkáposztát is hozzáadjuk a leveshez, majd sózzuk, borsozzuk, és lefedve további 30 percig főzzük.

7. Lépés

Ha a zöldségek ízlésünk szerint megfőttek, adjuk hozzá a leveshez a felkarikázott frankfurti virslit, és főzzük további 5 percig.

8. Lépés

Egy külön tálban keverjük simára a lisztet és a tejfölt. Lassan adjunk hozzá egy merőkanálnyi forró levest a keverékhez, és jól keverjük össze.

9. Lépés

A keveréket ezután a levesbe öntjük, és jól elkeverjük. Főzzük még 2 percig, és forrón tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák