Forrás: canva
Habkönnyű vargabéles
A habkönnyű vargabéles egy rendkívül finom, gyorsan és egyszerűen elkészíthető magyar sütemény. Krémes, puha tésztája és mennyei vaníliás habja garantáltan minden vendéget elbűvöl. Tökéletes választás bármilyen ünnepi alkalmakra, vagy csak egy hétköznapi desszertnek.
Hozzávalók
Tésztához:
- 1 Csomag leveles tészta
- 3 evőkanál vaj
- porcukor a tetejére
Vaníliahabhoz:
- 500 ml tej
- 2 Csomag vaníliás puding por
- 4 evőkanál cukor
- 200 ml habtejszín
- 1 Csomag habfixáló
Eljárás
Egy tepsit kikenünk vajjal, rátesszük a kinyújtott leveles tésztát, majd megszórjuk a porcukorral. 180°C-on sütjük a tésztát 15 percig.
Közben elkészítjük a vaníliahabot: a tejet felforraljuk a cukorral, majd hozzáadjuk a pudingport, és sűrűre főzzük.
A habtejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a langyosra hűlt vaníliás pudinghoz.
Az elősütött tésztára simítjuk a vaníliahabot, és még 15-20 percig sütjük, amíg a hab szép aranybarnára sül.
Tűpróbával ellenőrizzük, hogy kész-e a sütemény. Ha a tű szárazon jön ki, a vargabéles kész.
Hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeleteljük fel, és tálaljuk.