HIRDETŐ

Forrás: canva

Habkönnyű vargabéles

A habkönnyű vargabéles egy rendkívül finom, gyorsan és egyszerűen elkészíthető magyar sütemény. Krémes, puha tésztája és mennyei vaníliás habja garantáltan minden vendéget elbűvöl. Tökéletes választás bármilyen ünnepi alkalmakra, vagy csak egy hétköznapi desszertnek.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

Tésztához:

  • 1 Csomag leveles tészta Hozzáadott
  • 3 evőkanál vaj Hozzáadott
  • porcukor a tetejére Hozzáadott

Vaníliahabhoz:

  • 500 ml tej Hozzáadott
  • 2 Csomag vaníliás puding por Hozzáadott
  • 4 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 200 ml habtejszín Hozzáadott
  • 1 Csomag habfixáló Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

Egy tepsit kikenünk vajjal, rátesszük a kinyújtott leveles tésztát, majd megszórjuk a porcukorral. 180°C-on sütjük a tésztát 15 percig.

2. Lépés

Közben elkészítjük a vaníliahabot: a tejet felforraljuk a cukorral, majd hozzáadjuk a pudingport, és sűrűre főzzük.

3. Lépés

A habtejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a langyosra hűlt vaníliás pudinghoz.

4. Lépés

Az elősütött tésztára simítjuk a vaníliahabot, és még 15-20 percig sütjük, amíg a hab szép aranybarnára sül.

5. Lépés

Tűpróbával ellenőrizzük, hogy kész-e a sütemény. Ha a tű szárazon jön ki, a vargabéles kész.

6. Lépés

Hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeleteljük fel, és tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új