HIRDETŐ

Forrás: victoria p. for Adobe Stock

Hagyományos Baumkuchen recept

Imádok sütni a hideg téli estéken, és az abszolút kedvencem mindig a hagyományos Baumkuchen. A koncentrált nyugalom, amely a sütemény rétegezéséből és az egyes rétegek szinte meditatív hozzáadásából fakad, a Baumkuchen minden érzékszervnek igazi élvezetet nyújt - különösen persze az evés közben.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
16
  • 250 g vaj Hozzáadott
  • 250 g cukor Hozzáadott
  • 1 Pinch Hozzáadott
  • 1 vaníliarúd Hozzáadott
  • 6 Tojás Hozzáadott
  • 150 g liszt Hozzáadott
  • 150 g Kukoricaliszt Hozzáadott
  • 1 Teáskanál szódabikarbóna Hozzáadott
  • 7 evőkanál rum Hozzáadott
  • 200 g sárgabaracklekvár Hozzáadott
  • 250 g keserédes csokoládé Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

A német Baumkuchen elkészítéséhez kezdje a vaj felverésével, amíg szép krémes nem lesz. Én ehhez mindig konyhai robotgépet használok, de egy erős kéz és egy habverő is megteszi.

2. Lépés

Ezután fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a sót és a vaníliarúd magjait. A tapasztalat szerint itt fontos, hogy tényleg meggyőződjünk arról, hogy minden egyes összetevő teljesen beépült, mielőtt hozzáadnánk a következőt.

3. Lépés

Most jönnek a tojások. Egyenként verjük bele a keverékbe. Várjon a következő tojással, amíg az előzőt teljesen el nem keverte.

4. Lépés

Keverje össze a lisztet, a kukoricalisztet és a sütőport, majd két részletben szitálja bele a keverékbe. Minden egyes hozzáadás után alaposan keverje össze.

5. Lépés

Most ossza a tésztát két tálba, és keverje a rumot az egyik felébe.

6. Lépés

Most itt az ideje sütni. Szükséged lesz egy speciális Baumkuchen-formára, vagy, ahogy én teszem, egy rugós formára, amelyet minden sütési folyamat után rövid időre ki tudsz venni. Váltakozva egy vékony réteg rumos tésztát és egy vékony réteg vaníliás tésztát teszünk a formába, és mindkét réteget külön-külön sütjük a sütő rácsa alatt aranybarnára. Ez egy kis időt és türelmet igényel, de az eredmény abszolút megéri.

7. Lépés

Ha a torta kihűlt, kenje meg a baracklekvárral, végül öntse rá az olvasztott csokoládét. Ha szeretné, a rétegek közé marcipánt is tehet. Én karácsonykor mindig így szoktam csinálni.

8. Lépés

Sütés után hagyja a Baumkuchen-t teljesen kihűlni, és tálalás előtt hagyja állni egy éjszakán át. Jó szórakozást a sütéshez és a német sütőművészet e csodálatos darabjának élvezetéhez.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek