HIRDETŐ

Forrás: victoria p. for Adobe Stock

Hagyományos Baumkuchen recept

Imádok sütni a hideg téli estéken, és az abszolút kedvencem mindig a hagyományos Baumkuchen. A koncentrált nyugalom, amely a sütemény rétegezéséből és az egyes rétegek szinte meditatív hozzáadásából fakad, a Baumkuchen minden érzékszervnek igazi élvezetet nyújt - különösen persze az evés közben.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
16
  • 250 g vaj Hozzáadott
  • 250 g cukor Hozzáadott
  • 1 Pinch Hozzáadott
  • 1 vaníliarúd Hozzáadott
  • 6 Tojás Hozzáadott
  • 150 g liszt Hozzáadott
  • 150 g Kukoricaliszt Hozzáadott
  • 1 Teáskanál szódabikarbóna Hozzáadott
  • 7 evőkanál rum Hozzáadott
  • 200 g sárgabaracklekvár Hozzáadott
  • 250 g keserédes csokoládé Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

A német Baumkuchen elkészítéséhez kezdje a vaj felverésével, amíg szép krémes nem lesz. Én ehhez mindig konyhai robotgépet használok, de egy erős kéz és egy habverő is megteszi.

2. Lépés

Ezután fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a sót és a vaníliarúd magjait. A tapasztalat szerint itt fontos, hogy tényleg meggyőződjünk arról, hogy minden egyes összetevő teljesen beépült, mielőtt hozzáadnánk a következőt.

3. Lépés

Most jönnek a tojások. Egyenként verjük bele a keverékbe. Várjon a következő tojással, amíg az előzőt teljesen el nem keverte.

4. Lépés

Keverje össze a lisztet, a kukoricalisztet és a sütőport, majd két részletben szitálja bele a keverékbe. Minden egyes hozzáadás után alaposan keverje össze.

5. Lépés

Most ossza a tésztát két tálba, és keverje a rumot az egyik felébe.

6. Lépés

Most itt az ideje sütni. Szükséged lesz egy speciális Baumkuchen-formára, vagy, ahogy én teszem, egy rugós formára, amelyet minden sütési folyamat után rövid időre ki tudsz venni. Váltakozva egy vékony réteg rumos tésztát és egy vékony réteg vaníliás tésztát teszünk a formába, és mindkét réteget külön-külön sütjük a sütő rácsa alatt aranybarnára. Ez egy kis időt és türelmet igényel, de az eredmény abszolút megéri.

7. Lépés

Ha a torta kihűlt, kenje meg a baracklekvárral, végül öntse rá az olvasztott csokoládét. Ha szeretné, a rétegek közé marcipánt is tehet. Én karácsonykor mindig így szoktam csinálni.

8. Lépés

Sütés után hagyja a Baumkuchen-t teljesen kihűlni, és tálalás előtt hagyja állni egy éjszakán át. Jó szórakozást a sütéshez és a német sütőművészet e csodálatos darabjának élvezetéhez.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák