Forrás: juefraphoto from Getty Images
Hagyományos epres hideg sajttorta homogenizált sajttal és zselatinnal készült.
Az eperrel, homogenizált sajttal és zselatinnal készült hideg sajttorta tökéletes desszert a meleg nyári napokra. Egyszerűen elkészíthető, csodálatosan krémes, egy csipetnyi édes-savanykás eperrel, csak hűtsd le a hűtőben, és máris igazi ínyencség lesz.
Hozzávalók
- 500 g Eper
- 400 g Homogenizált sajtok
- 200 g Kekszek
- 100 g Vaj
- 200 ml Krém
- 100 g Porcukor
- 2 kanalak Vaníliás cukor
- 10 g Zselatinok
Eljárás
A kekszet finom homokká zúzom (darálhatod konyhai robotgépben vagy kézzel egy zacskóban), majd olvasztott vajjal összekeverem, hogy a sajttortánk alapját képezze. Az így elkészített tésztát egyenletesen eloszlatom a tortaforma alján.
Egy edényben feloldom a zselatint egy kis vízben (a csomagoláson lévő utasítás szerint), majd félreteszem hűlni. Közben a sajtokat a porcukorral és a vaníliás cukorral összeturmixolom, majd hozzáadom a zselatint. Az egészet simára turmixolom, hogy sima masszát kapjunk.
Amikor a krémsajtos keverék elkészült, egyenletesen eloszlatom a kekszes süteményen. A tetejére megmosott, megszárított és felszeletelt epret teszek.
Az egészet legalább 2 órára - ideális esetben egy éjszakára - a hűtőszekrénybe teszem. A sajttorta akkor van kész, amikor a krémsajtos keverék megdermed.