HIRDETŐ

Forrás: juefraphoto from Getty Images

Hagyományos epres hideg sajttorta homogenizált sajttal és zselatinnal készült.

Az eperrel, homogenizált sajttal és zselatinnal készült hideg sajttorta tökéletes desszert a meleg nyári napokra. Egyszerűen elkészíthető, csodálatosan krémes, egy csipetnyi édes-savanykás eperrel, csak hűtsd le a hűtőben, és máris igazi ínyencség lesz.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 500 g Eper Hozzáadott
  • 400 g Homogenizált sajtok Hozzáadott
  • 200 g Kekszek Hozzáadott
  • 100 g Vaj Hozzáadott
  • 200 ml Krém Hozzáadott
  • 100 g Porcukor Hozzáadott
  • 2 kanalak Vaníliás cukor Hozzáadott
  • 10 g Zselatinok Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

180 perc.
1. Lépés

A kekszet finom homokká zúzom (darálhatod konyhai robotgépben vagy kézzel egy zacskóban), majd olvasztott vajjal összekeverem, hogy a sajttortánk alapját képezze. Az így elkészített tésztát egyenletesen eloszlatom a tortaforma alján.

2. Lépés

Egy edényben feloldom a zselatint egy kis vízben (a csomagoláson lévő utasítás szerint), majd félreteszem hűlni. Közben a sajtokat a porcukorral és a vaníliás cukorral összeturmixolom, majd hozzáadom a zselatint. Az egészet simára turmixolom, hogy sima masszát kapjunk.

3. Lépés

Amikor a krémsajtos keverék elkészült, egyenletesen eloszlatom a kekszes süteményen. A tetejére megmosott, megszárított és felszeletelt epret teszek.

4. Lépés

Az egészet legalább 2 órára - ideális esetben egy éjszakára - a hűtőszekrénybe teszem. A sajttorta akkor van kész, amikor a krémsajtos keverék megdermed.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új