HIRDETŐ

Hagyományos Kapros húsgombócleves

A Kapros húsgombócleves egy hagyományos magyar étel, melyet friss kapor ízesít, és húsgombócok tesznek tartalmassá. Igazi családi kedvenc lehet a hideg téli napokon.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Húsgombóchoz:

  • 500 g darált hús (sertés, marha vagy vegyes) Hozzáadott
  • 1 nagyobb hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál Rizs Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott

Leveshez:

  • 1 nagyobb hagyma Hozzáadott
  • 1 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 nagyobb répa Hozzáadott
  • 1 nagyobb petrezselyem gyökér Hozzáadott
  • 1 node friss kapor (vagy ízlés szerint szárított) Hozzáadott
  • 112 l húsleves alap (vagy víz és húsleves kocka) Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

A húsgombóchoz való hozzávalókat jól gyúrjuk össze egy tálban, majd formázzunk belőle diónyi gombócokat.

2. Lépés

A leveshez vágjuk apróra a hagymát és a fokhagymát, majd dinszteljük meg az olajon. Adjuk hozzá az apróra vágott répát és petrezselyemgyökeret, majd pirítsuk együtt néhány percig.

3. Lépés

Öntsük rá a húslevest, sózzuk, borsozzuk, és forraljuk fel. Ha felforrt, óvatosan tegyük bele a húsgombócokat.

4. Lépés

Főzzük 30 percig, közben apránként adjuk hozzá a friss kaprot (vagy szórjunk bele szárítottat).

5. Lépés

Tálaljuk melegen, frissen vágott kaprot szórjunk a tetejére.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új