HIRDETŐ
Hagyományos Kapros húsgombócleves
A Kapros húsgombócleves egy hagyományos magyar étel, melyet friss kapor ízesít, és húsgombócok tesznek tartalmassá. Igazi családi kedvenc lehet a hideg téli napokon.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
Húsgombóchoz:
- 500 g darált hús (sertés, marha vagy vegyes)
- 1 nagyobb hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál Rizs
- 1 tojás
- só, bors ízlés szerint
Leveshez:
- 1 nagyobb hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 nagyobb répa
- 1 nagyobb petrezselyem gyökér
- 1 node friss kapor (vagy ízlés szerint szárított)
- 11⁄2 l húsleves alap (vagy víz és húsleves kocka)
- 2 evőkanál olaj
- só, bors ízlés szerint
HIRDETŐ
Eljárás
90 perc.
1. Lépés
A húsgombóchoz való hozzávalókat jól gyúrjuk össze egy tálban, majd formázzunk belőle diónyi gombócokat.
2. Lépés
A leveshez vágjuk apróra a hagymát és a fokhagymát, majd dinszteljük meg az olajon. Adjuk hozzá az apróra vágott répát és petrezselyemgyökeret, majd pirítsuk együtt néhány percig.
3. Lépés
Öntsük rá a húslevest, sózzuk, borsozzuk, és forraljuk fel. Ha felforrt, óvatosan tegyük bele a húsgombócokat.
4. Lépés
Főzzük 30 percig, közben apránként adjuk hozzá a friss kaprot (vagy szórjunk bele szárítottat).
5. Lépés
Tálaljuk melegen, frissen vágott kaprot szórjunk a tetejére.