HIRDETŐ

Hagyományos Kapros húsgombócleves

A Kapros húsgombócleves egy hagyományos magyar étel, melyet friss kapor ízesít, és húsgombócok tesznek tartalmassá. Igazi családi kedvenc lehet a hideg téli napokon.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Húsgombóchoz:

  • 500 g darált hús (sertés, marha vagy vegyes) Hozzáadott
  • 1 nagyobb hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál Rizs Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott

Leveshez:

  • 1 nagyobb hagyma Hozzáadott
  • 1 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 nagyobb répa Hozzáadott
  • 1 nagyobb petrezselyem gyökér Hozzáadott
  • 1 node friss kapor (vagy ízlés szerint szárított) Hozzáadott
  • 112 l húsleves alap (vagy víz és húsleves kocka) Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

A húsgombóchoz való hozzávalókat jól gyúrjuk össze egy tálban, majd formázzunk belőle diónyi gombócokat.

2. Lépés

A leveshez vágjuk apróra a hagymát és a fokhagymát, majd dinszteljük meg az olajon. Adjuk hozzá az apróra vágott répát és petrezselyemgyökeret, majd pirítsuk együtt néhány percig.

3. Lépés

Öntsük rá a húslevest, sózzuk, borsozzuk, és forraljuk fel. Ha felforrt, óvatosan tegyük bele a húsgombócokat.

4. Lépés

Főzzük 30 percig, közben apránként adjuk hozzá a friss kaprot (vagy szórjunk bele szárítottat).

5. Lépés

Tálaljuk melegen, frissen vágott kaprot szórjunk a tetejére.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek