HIRDETŐ

Hagyományos Karfiolleves

Ez egy hagyományos magyar leves, amelyet friss, karfiollal készítünk. Krémes, ízletes és tökéletes azoknak a napoknak, amikor valami könnyűt és egészségeset szeretnénk főzni.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Leves

  • 1 ks közepes méretű karfiol Hozzáadott
  • 1 ks hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 112 l csirke vagy zöldség alaplé Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj vagy vaj Hozzáadott
  • 12 teáskanál őrölt szerecsendió Hozzáadott
  • 12 teáskanál őrölt fehérbors Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott

Tálaláshoz

  • 2 evőkanál aprított petrezselyem Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

A hagymát és a fokhagymát aprítsuk fel, a karfiolt pedig rózsáira szedjük. Egy nagy lábosba hevítsük fel az olajat vagy vajat, majd adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát. Dinszteljük őket, amíg a hagyma üveges nem lesz.

2. Lépés

Ezután adjuk hozzá a karfiolrósákat és a fűszereket. Keverjük össze, hogy minden rózsát befedjen a fűszeres olaj.

3. Lépés

Öntsük hozzá az alaplevet, majd főzzük a levest, amíg a karfiol teljesen meg nem puhul. Ez általában 15-20 percig tart.

4. Lépés

Ha a karfiol megpuhult, pürésítsük le a levest egy botmixer segítségével. Ha túl sűrűnek találjuk, adjunk hozzá még egy kis alaplevet vagy vizet.

5. Lépés

Tálaljuk a levest friss, aprított petrezselyemmel megszórva.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Olcsó ételek

483 receptek

Mascarpone

131 receptek

Desszert

1887 receptek

Húsételek

1195 receptek

Apple

346 receptek

Gyors ételek

2029 receptek

Sütemények

826 receptek

Banán

104 receptek

Ebéd

2496 receptek