HIRDETŐ

Hagyományos Karfiolleves

Ez egy hagyományos magyar leves, amelyet friss, karfiollal készítünk. Krémes, ízletes és tökéletes azoknak a napoknak, amikor valami könnyűt és egészségeset szeretnénk főzni.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Leves

  • 1 ks közepes méretű karfiol Hozzáadott
  • 1 ks hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 112 l csirke vagy zöldség alaplé Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj vagy vaj Hozzáadott
  • 12 teáskanál őrölt szerecsendió Hozzáadott
  • 12 teáskanál őrölt fehérbors Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott

Tálaláshoz

  • 2 evőkanál aprított petrezselyem Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

A hagymát és a fokhagymát aprítsuk fel, a karfiolt pedig rózsáira szedjük. Egy nagy lábosba hevítsük fel az olajat vagy vajat, majd adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát. Dinszteljük őket, amíg a hagyma üveges nem lesz.

2. Lépés

Ezután adjuk hozzá a karfiolrósákat és a fűszereket. Keverjük össze, hogy minden rózsát befedjen a fűszeres olaj.

3. Lépés

Öntsük hozzá az alaplevet, majd főzzük a levest, amíg a karfiol teljesen meg nem puhul. Ez általában 15-20 percig tart.

4. Lépés

Ha a karfiol megpuhult, pürésítsük le a levest egy botmixer segítségével. Ha túl sűrűnek találjuk, adjunk hozzá még egy kis alaplevet vagy vizet.

5. Lépés

Tálaljuk a levest friss, aprított petrezselyemmel megszórva.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új