Forrás: pixabay
Hagyományos olasz Saltimbocca
A Saltimbocca igazi olasz különlegesség. Ezt a rendkívül ízletes borjúhúsból készült ételt hagyományosan sonkával és zsályával ízesítenek. Utóbbi egzotikus fűszer adja meg a Saltimbocca jellegzetes aromáját.
Hozzávalók
- 4 Slice vékony borjúszelet
- 4 Slice próna sonka
- 8 zsálya levél
- só és frissen őrölt fekete bors
- 2 evőkanál olívaolaj
- 50 ml fehérbor
- 50 ml húsleves
- 2 evőkanál vaj
Eljárás
A borjúszeleteket enyhén kiverjük, sózzuk, borsozzuk, majd rárakunk egy-egy szelet próna sonkát és egy-egy zsálya levelet.
Egy nagy serpenyőben felmelegítjük az olívaolajat, majd beletesszük a hússzeleteket, sonkás oldalukkal lefelé.
2-3 percig sütjük őket, majd megfordítjuk és további 2-3 percig sütjük a másik oldalukon is.
Ha kész, kivesszük a hússzeleteket a serpenyőből, és egy tányéron melegen tartjuk őket.
A serpenyőben hozzáadjuk a fehérbort, és addig főzzük, amíg a bor mennyisége felére csökken.
Hozzáöntjük a húslevest, és hagyjuk, hogy a szósz kissé besűrűsödjön.
Adunk hozzá két evőkanál vajat, majd amikor a vaj teljesen beolvadt, visszatesszük a hússzeleteket a serpenyőbe, és mindkét oldalukat megforgatjuk a szószban.
Tálaláskor a hússzeleteket a szószon és a maradék zsálya levelekkel díszítjük.