HIRDETŐ

Forrás: pixabay

Hagyományos olasz Saltimbocca

A Saltimbocca igazi olasz különlegesség. Ezt a rendkívül ízletes borjúhúsból készült ételt hagyományosan sonkával és zsályával ízesítenek. Utóbbi egzotikus fűszer adja meg a Saltimbocca jellegzetes aromáját.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 Slice vékony borjúszelet Hozzáadott
  • 4 Slice próna sonka Hozzáadott
  • 8 zsálya levél Hozzáadott
  • só és frissen őrölt fekete bors Hozzáadott
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 50 ml fehérbor Hozzáadott
  • 50 ml húsleves Hozzáadott
  • 2 evőkanál vaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

A borjúszeleteket enyhén kiverjük, sózzuk, borsozzuk, majd rárakunk egy-egy szelet próna sonkát és egy-egy zsálya levelet.

2. Lépés

Egy nagy serpenyőben felmelegítjük az olívaolajat, majd beletesszük a hússzeleteket, sonkás oldalukkal lefelé.

3. Lépés

2-3 percig sütjük őket, majd megfordítjuk és további 2-3 percig sütjük a másik oldalukon is.

4. Lépés

Ha kész, kivesszük a hússzeleteket a serpenyőből, és egy tányéron melegen tartjuk őket.

5. Lépés

A serpenyőben hozzáadjuk a fehérbort, és addig főzzük, amíg a bor mennyisége felére csökken.

6. Lépés

Hozzáöntjük a húslevest, és hagyjuk, hogy a szósz kissé besűrűsödjön.

7. Lépés

Adunk hozzá két evőkanál vajat, majd amikor a vaj teljesen beolvadt, visszatesszük a hússzeleteket a serpenyőbe, és mindkét oldalukat megforgatjuk a szószban.

8. Lépés

Tálaláskor a hússzeleteket a szószon és a maradék zsálya levelekkel díszítjük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek