HIRDETŐ

Forrás: pixabay

Hagyományos olasz Saltimbocca

A Saltimbocca igazi olasz különlegesség. Ezt a rendkívül ízletes borjúhúsból készült ételt hagyományosan sonkával és zsályával ízesítenek. Utóbbi egzotikus fűszer adja meg a Saltimbocca jellegzetes aromáját.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 Slice vékony borjúszelet Hozzáadott
  • 4 Slice próna sonka Hozzáadott
  • 8 zsálya levél Hozzáadott
  • só és frissen őrölt fekete bors Hozzáadott
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 50 ml fehérbor Hozzáadott
  • 50 ml húsleves Hozzáadott
  • 2 evőkanál vaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

A borjúszeleteket enyhén kiverjük, sózzuk, borsozzuk, majd rárakunk egy-egy szelet próna sonkát és egy-egy zsálya levelet.

2. Lépés

Egy nagy serpenyőben felmelegítjük az olívaolajat, majd beletesszük a hússzeleteket, sonkás oldalukkal lefelé.

3. Lépés

2-3 percig sütjük őket, majd megfordítjuk és további 2-3 percig sütjük a másik oldalukon is.

4. Lépés

Ha kész, kivesszük a hússzeleteket a serpenyőből, és egy tányéron melegen tartjuk őket.

5. Lépés

A serpenyőben hozzáadjuk a fehérbort, és addig főzzük, amíg a bor mennyisége felére csökken.

6. Lépés

Hozzáöntjük a húslevest, és hagyjuk, hogy a szósz kissé besűrűsödjön.

7. Lépés

Adunk hozzá két evőkanál vajat, majd amikor a vaj teljesen beolvadt, visszatesszük a hússzeleteket a serpenyőbe, és mindkét oldalukat megforgatjuk a szószban.

8. Lépés

Tálaláskor a hússzeleteket a szószon és a maradék zsálya levelekkel díszítjük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új