HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: romjanaly

Hagyományos Pitetészta gyorsan

Remélem, hogy ezekkel a tippekkel és trükkökkel még könnyebben elkészítik a tökéletes pitetésztájukat! Jó sütés-főzés mindenkinek!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 500 g liszt Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • 250 g vaj Hozzáadott
  • 150 g kristálycukor Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 1 teáskanál szódabikarbóna Hozzáadott
  • 2 evőkanál natur joghurt Hozzáadott
  • 1 citrom reszelt héja Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Kezdjük azzal, hogy a lisztet egy nagy tálba szitáljuk. Adjuk hozzá a sót és a szódabikarbónát. Ezek az apró hozzávalók szétszórva a lisztben jobban eloszlanak. A vajat daraboljuk kis kockákra, így könnyebb lesz elmorzsolni a liszttel. Én személy szerint mindig használok vajdarálót, ami nagyon meggyorsítja ezt a folyamatot.

2. Lépés

Amikor a vaj jól eloszlott a lisztben, kezdjük el hozzáadni a tojást, a cukrot, a joghurtot és a citromhéjat. Keverjük először kanállal, majd amikor az anyag kezd összeállni, gyúrjuk át kézzel. A joghurtot egy kis adagban adtam hozzá, így könnyebben tudtam szétoszlatni a tésztában. Az elkészítés során mindig mérjem le a keverőedényben az összes hozzávalót, így biztos lehetek benne, hogy az arányok megfelelőek maradnak

3. Lépés

A legfontosabb lépés: a keverésnek és gyúrásnak addig kell tartania, amíg a tészta nem áll össze egy gömbbé. Fontos, hogy ne gyúrjuk túl a tésztát, mert akkor kemény lesz a végeredmény. Én mindig szorosan összepréseltem a tésztát, annak ellenére, hogy nem volt tökéletesen sima. Biztosítottam róla, hogy teljesen egyenletes volt, mielőtt belevágtam.

4. Lépés

A kész tésztát tegyük hűtőbe legalább egy órára, de akár az egész éjszakára is, hogy könnyebb legyen vele dolgozni. Én rendszeresen előkészítem a tésztát a sütés előtti napon, hogy másnapra már csak a sütés maradjon.

5. Lépés

A tészta nyújtása a kihívásokkal teli része a folyamatnak. Mindig liszteztem a felületet, ahol nyújtottam, hogy könnyebb legyen dolgozni a tésztával. Ugyanezt tettem a tésztanyújtó rudammal is.

6. Lépés

Ha már kész, süssük 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig. Fontos, hogy ne süssük túl a tésztát, mert a pitetészta könnyen megéghet. Én mindig szemmel tartom, és ha túl barnának találom, lefedem alufóliával a tetejét.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új