HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: romjanaly

Hagyományos Pitetészta gyorsan

Remélem, hogy ezekkel a tippekkel és trükkökkel még könnyebben elkészítik a tökéletes pitetésztájukat! Jó sütés-főzés mindenkinek!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 500 g liszt Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • 250 g vaj Hozzáadott
  • 150 g kristálycukor Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 1 teáskanál szódabikarbóna Hozzáadott
  • 2 evőkanál natur joghurt Hozzáadott
  • 1 citrom reszelt héja Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Kezdjük azzal, hogy a lisztet egy nagy tálba szitáljuk. Adjuk hozzá a sót és a szódabikarbónát. Ezek az apró hozzávalók szétszórva a lisztben jobban eloszlanak. A vajat daraboljuk kis kockákra, így könnyebb lesz elmorzsolni a liszttel. Én személy szerint mindig használok vajdarálót, ami nagyon meggyorsítja ezt a folyamatot.

2. Lépés

Amikor a vaj jól eloszlott a lisztben, kezdjük el hozzáadni a tojást, a cukrot, a joghurtot és a citromhéjat. Keverjük először kanállal, majd amikor az anyag kezd összeállni, gyúrjuk át kézzel. A joghurtot egy kis adagban adtam hozzá, így könnyebben tudtam szétoszlatni a tésztában. Az elkészítés során mindig mérjem le a keverőedényben az összes hozzávalót, így biztos lehetek benne, hogy az arányok megfelelőek maradnak

3. Lépés

A legfontosabb lépés: a keverésnek és gyúrásnak addig kell tartania, amíg a tészta nem áll össze egy gömbbé. Fontos, hogy ne gyúrjuk túl a tésztát, mert akkor kemény lesz a végeredmény. Én mindig szorosan összepréseltem a tésztát, annak ellenére, hogy nem volt tökéletesen sima. Biztosítottam róla, hogy teljesen egyenletes volt, mielőtt belevágtam.

4. Lépés

A kész tésztát tegyük hűtőbe legalább egy órára, de akár az egész éjszakára is, hogy könnyebb legyen vele dolgozni. Én rendszeresen előkészítem a tésztát a sütés előtti napon, hogy másnapra már csak a sütés maradjon.

5. Lépés

A tészta nyújtása a kihívásokkal teli része a folyamatnak. Mindig liszteztem a felületet, ahol nyújtottam, hogy könnyebb legyen dolgozni a tésztával. Ugyanezt tettem a tésztanyújtó rudammal is.

6. Lépés

Ha már kész, süssük 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig. Fontos, hogy ne süssük túl a tésztát, mert a pitetészta könnyen megéghet. Én mindig szemmel tartom, és ha túl barnának találom, lefedem alufóliával a tetejét.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek