HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: congerdesign

Házi burgonyaleves virslivel

Ez a virslis burgonyaleves az egyik abszolút kedvenc ételem, különösen a hideg évszakban. Semmi sem melegít fel jobban belülről, mint egy tál gőzölgő leves. Könnyen elkészíthető, és nemcsak szenzációsan finom, de értékes tápanyagokkal is ellátja a szervezetet. Sós virslivel tálalva igazi laktató étel.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g Burgonya Hozzáadott
  • 2 dögevő Hozzáadott
  • 2 Bárok póréhagyma Hozzáadott
  • 1 hagyma Hozzáadott
  • 2 l zöldségleves Hozzáadott
  • 4 Bécs Kolbászok Hozzáadott
  • 1 evőkanál vaj Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott
  • 1 Teáskanál Muskátli Hozzáadott
  • petrezselyem a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

A burgonyaleves recept elkészítéséhez a burgonyát és a sárgarépát először hámozzuk meg, és a póréhagymával együtt vágjuk apró darabokra. Javaslom, hogy a burgonyát kissé durvábbra hagyjuk, hogy intenzívebb legyen az íze.

2. Lépés

Ezután a hagymát apróra vágjuk, és egy nagy serpenyőben a vajon áttetszőre pirítjuk. Úgy tapasztaltam, hogy a hagyma párolása kellemes, édes ízt ad neki.

3. Lépés

Most adjuk hozzá az előkészített zöldségeket, és pároljuk néhány percig, hogy az ízek kifejlődjenek.

4. Lépés

Ezután öntse hozzá a zöldségalaplevet, és hagyja a levest kb. 30 percig főni. Időnként keverje meg, hogy semmi ne ragadjon a serpenyő aljára.

5. Lépés

Közben a bécsi kolbászt felszeletelheti, és egy serpenyőben enyhén megpiríthatja.

6. Lépés

Amikor a zöldségeket a levesben puhára főztük, pürésítsük a kívánt állagúra. Én személy szerint azt szeretem, ha még van benne néhány darabka.

7. Lépés

Végül ízlés szerint sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük, majd belekeverjük az apróra vágott bécsi kolbászt.

8. Lépés

Tálalás előtt a burgonyalevest virslivel és egy kis petrezselyemmel díszítjük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új