Forrás: Pixabay: congerdesign
Házi burgonyaleves virslivel
Ez a virslis burgonyaleves az egyik abszolút kedvenc ételem, különösen a hideg évszakban. Semmi sem melegít fel jobban belülről, mint egy tál gőzölgő leves. Könnyen elkészíthető, és nemcsak szenzációsan finom, de értékes tápanyagokkal is ellátja a szervezetet. Sós virslivel tálalva igazi laktató étel.
Hozzávalók
- 500 g Burgonya
- 2 dögevő
- 2 Bárok póréhagyma
- 1 hagyma
- 2 l zöldségleves
- 4 Bécs Kolbászok
- 1 evőkanál vaj
- só, bors
- 1 Teáskanál Muskátli
- petrezselyem a díszítéshez
Eljárás
A burgonyaleves recept elkészítéséhez a burgonyát és a sárgarépát először hámozzuk meg, és a póréhagymával együtt vágjuk apró darabokra. Javaslom, hogy a burgonyát kissé durvábbra hagyjuk, hogy intenzívebb legyen az íze.
Ezután a hagymát apróra vágjuk, és egy nagy serpenyőben a vajon áttetszőre pirítjuk. Úgy tapasztaltam, hogy a hagyma párolása kellemes, édes ízt ad neki.
Most adjuk hozzá az előkészített zöldségeket, és pároljuk néhány percig, hogy az ízek kifejlődjenek.
Ezután öntse hozzá a zöldségalaplevet, és hagyja a levest kb. 30 percig főni. Időnként keverje meg, hogy semmi ne ragadjon a serpenyő aljára.
Közben a bécsi kolbászt felszeletelheti, és egy serpenyőben enyhén megpiríthatja.
Amikor a zöldségeket a levesben puhára főztük, pürésítsük a kívánt állagúra. Én személy szerint azt szeretem, ha még van benne néhány darabka.
Végül ízlés szerint sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük, majd belekeverjük az apróra vágott bécsi kolbászt.
Tálalás előtt a burgonyalevest virslivel és egy kis petrezselyemmel díszítjük.