HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Sephelonor

Házi forralt bor

A forralt bor elengedhetetlen a hűvös karácsonyi időszakban. Meleg és hívogató ízével tökéletes ital arra, hogy felmelegítsen egy hosszú, hideg nap után. Ezt a receptet minden évben elkészítem az ünnepi időszakban, és szeretett rituálévá vált nálunk. Az édes és a sós ízek egyensúlya a bor melegítő hatásával kombinálva egyszerűen ellenállhatatlan.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 1 l száraz vörösbor Hozzáadott
  • 2 Fahéjrudak Hozzáadott
  • 8 Szegfűszeg Hozzáadott
  • 2 középső Narancsok Hozzáadott
  • 1 citrom Hozzáadott
  • 150 Gram cukor Hozzáadott
  • 1 csillagánizs Hozzáadott
  • 100 ml Amaretto vagy rum (nem kötelező) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

A forralt bor elkészítéséhez először mossuk meg jól a bio narancsot és citromot. Ezután az egyik narancsot és a citromot szeletekre vágjuk. Úgy tapasztaltam, hogy ez extra citrusos ízt ad a forralt bornak.

2. Lépés

Egy nagy serpenyőben tegyük bele a cukrot, a fahéjrudat, a csillagánizst és a szegfűszeget. Adjuk hozzá a citrom- és narancsszeleteket, és öntsük fel az egészet a vörösborral. Most melegítsük az egészet közepes lángon körülbelül 10-15 percig. Vigyázzunk, hogy a bor ne forrjon, különben az alkohol elpárolog.

3. Lépés

Időnként megkeverjük, hogy a cukor teljesen feloldódjon, és az ízek jól összeérjenek.

4. Lépés

Ezután facsarja ki a második narancsot, és adja a levét a forralt borhoz. Ez friss és gyümölcsös ízt ad a forralt bornak.

5. Lépés

Hagyja a forralt bort alacsony hőfokon további 30-45 percig ázni.

6. Lépés

Tálalás előtt adjuk hozzá a forralt borhoz a választható amarettót vagy rumot, és keverjük jól össze. Ezáltal a forralt bor további ízt és egy kicsit több meleget kap.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek