Forrás: Freepik
Házi készítésű csokis süti szendvicsek
Ez az elragadó sütifagyi szendvics recept a nyári gyerekkori finomságok nosztalgiáját idézi fel.
Hozzávalók
- 24 Nagy csokis sütik
- 11⁄2 kvart Fagylalt (vanília vagy tetszés szerint)
- Szóró vagy apróra vágott dió (a díszítéshez)
Eljárás
Kezdje a sütemények sütésével, ha házilag sütik. Győződjön meg róla, hogy a sütik teljesen kihűltek, mielőtt a következő lépésre lépne. Úgy tapasztaltam, hogy a fagylaltos szendvicsekhez a nagyobb, vékonyabb sütik működnek a legjobban. Így könnyebben fogyaszthatóak.
Béleljünk ki egy sütőlapot viaszpapírral. Helyezzen 12 süteményt az alsó felével felfelé a lapra.
Tegyünk egy bőséges adagolókanálnyi - körülbelül 1/4 csésze - fagylaltot minden sütire. Simítsuk el a fagylaltot körülbelül a sütik széléig. A kissé megpuhult fagylalt segít ennek elérésében. Ügyeljen arra, hogy a fagylalt ne olvadjon meg túlságosan, mert akkor kellemetlen lehet a kezelése.
Gyorsan tegyünk mindegyik tetejére egy másik süteményt, az alsó felével lefelé. Óvatosan, de határozottan nyomkodjuk meg - nem baj, ha egy kis fagylalt szivárog ki az oldalukon. Ez adja meg a házi készítésű varázsát!
A szendvicsek oldalát szóróanyagba vagy apróra vágott diófélékbe forgatjuk, ha szeretnénk. Ez extra ízt és esztétikai bájt kölcsönöz a szendvicsnek.
Csomagoljon minden szendvicset egyenként fóliába, és fagyassza le körülbelül két órán keresztül. A várakozás kihívás lehet, de mindenképpen megéri. A szendvicseknek alaposan meg kell szilárdulniuk, mielőtt tálalja őket.
Tálalja és élvezze a házi készítésű finomságot!