HIRDETŐ

Forrás: pixabay

Házi Kovászos uborka télire

A kovászos uborka egy hagyományos magyar savanyúság, amit télire készítenek el. Az uborkák savanyítása a kovászolt uborkalének köszönhető, amelyet otthon is könnyedén elő lehet állítani.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10
  • 212 kg közepes méretű uborka Hozzáadott
  • 3 l víz Hozzáadott
  • 3 evőkanál Hozzáadott
  • 1 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 1 babérlevél Hozzáadott
  • 4 szem feketebors Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • friss kapor (ízlés szerint) Hozzáadott
  • 2 evőkanál kovászbaktérium tartalmú uborkalé Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Mossuk meg alaposan az uborkákat, majd vágjuk le mindkét végüket. Csíkozzuk meg az uborkákat, vagy hagyjuk egészben a kisebbeket.

2. Lépés

Egy nagy lábosban forraljuk fel a vizet, majd vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a sót, cukrot, babérlevelet, feketeborsot és fokhagymát. Keverjük össze, majd hagyjuk kihűlni.

3. Lépés

Amikor a lé kihűlt, adjuk hozzá a kovászbaktérium tartalmú uborkalét, majd keverjük össze alaposan.

4. Lépés

Rakjuk az uborkákat sterilizált üvegekbe, közben szórjunk rá friss kaporlevelet. Öntsük rá a kész kovászt, majd zárjuk le az üvegeket.

5. Lépés

Tartsuk az üvegeket szobahőmérséken 4-5 napig, de minden nap nyissuk ki az üvegeket egy rövid ideig, hogy a levegő elmenjen belőle.

6. Lépés

Miután az uborkák megfelelően besavanyodtak, tároljuk őket a hűtőszekrényben, és fogyasszuk el tél folyamán.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új