HIRDETŐ

Forrás: Dar1930 via Getty Images

Házi répapörkölt német konyha

Ez a kiadós répapörkölt mindig is alapdarab volt a téli receptgyűjteményemben. Számtalan próbálkozás és javítás után mostanra sikerült egy olyan receptet létrehoznom, amely tökéletesen egyensúlyban tartja a rutabaga kiadós gazdagságát és könnyű gyökérzöldség ízét. Ennek a klasszikus német pörköltnek minden egyes kanáljával rá fogsz jönni, milyen jóleső és hívogató lehet egy téli este.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 nagy répa Hozzáadott
  • 2 dögevő Hozzáadott
  • 1 hagyma Hozzáadott
  • 2 Burgonya Hozzáadott
  • 200 g Szeletelt szalonna Hozzáadott
  • 2 Tablespoon olaj Hozzáadott
  • 112 l zöldségleves Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • Frissen vágott petrezselyem a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

A klasszikus német répapörkölt elkészítéséhez először hámozza meg és kockázza fel a répát, a sárgarépát és a burgonyát. Ez a zöldségkeverék harmonikus egyensúlyt eredményez az édesség és a keményítő között, ami kellemes mélységet ad a pörköltnek.

2. Lépés

A hagymát és a szalonnát vágja apró darabokra. Süssük ropogósra a szalonnát, majd vegyük ki a fazékból, és tegyük félre.

3. Lépés

Ugyanabban az edényben, amelyben a szalonnát megpirítottuk, hevítsük fel az olajat, és pirítsuk meg a hagymát, amíg áttetszővé válik. Ez extra aromát és mélységet ad a pörköltnek.

4. Lépés

Most adjuk hozzá a felkockázott zöldségeket, és enyhén pirítsuk meg őket, mielőtt hozzáadnánk a levest. Főzzük körülbelül 25-30 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.

5. Lépés

A pörköltet sóval és borssal fűszerezzük. Ezután hozzáadjuk az előzőleg kisütött szalonnát, és további 5 percig főzzük.

6. Lépés

Tálalás előtt díszítse a répapörköltet frissen vágott petrezselyemmel. A friss zöldek fokozzák a pörkölt rusztikus jellegét, és vizuálisan is vonzóbbá teszik az ételt.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új