Forrás: Pixabay
Hogyan készítsünk egyszerű friss eperflan-tortát?
Az epres flan egy klasszikus desszertétel, amely tökéletes tavaszi és nyári összejövetelekre. A zamatos pudinggal töltött, ropogós tészta, tetején friss eperrel, az ízek, a textúra és a színek ínycsiklandó keveréke. Akár pikniket tervez, akár klasszikusan megterített étkezőasztalt, ez a frissítő flan biztosan lenyűgözi vendégeit.
Hozzávalók
Az édes tésztához:
- 200 gms Teljes kiőrlésű liszt
- 100 gms sótlan vaj
- 50 gms búzadara cukor
- 1 tojás
A pudingos töltelékhez:
- 1 vaníliarúd
- 600 ml teljes zsírtartalmú tej
- 6 tojássárgája
- 140 gms búzadara cukor
A feltéthez:
- 400 gms friss eper
- 4 evőkanál eperlekvár
Eljárás
Kezdje a liszt és a vaj összekeverésével, amíg zsemlemorzsa állagú nem lesz. Adjuk hozzá a cukrot és a tojást, és gyúrjuk addig, amíg tésztát nem kapunk.
A tésztát kinyújtjuk, kibélelünk vele egy tortaformát, majd 30 percre hűtőbe tesszük.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, majd süssük a tésztát 15 percig vakon. Vegyük ki a sütőbabot, és további 10 percig süssük, amíg aranyszínű nem lesz.
A vaníliarudat kettévágjuk, és a tejjel együtt egy lábasba tesszük. Forraljuk fel.
A tojássárgáját és a cukrot krémesre keverjük. Öntsük a forró tejet a tojásos keverékre, és folyamatosan keverjük simára. Tegyük vissza a serpenyőbe, és óvatosan főzzük, amíg a puding besűrűsödik.
Ha kihűlt, öntse a pudingot az előkészített tortalapba.
Rendezze el a friss epret a puding tetején.
Egy kis lábosban melegítsük fel az eperlekvárt, amíg folyékony lesz, és kenjük rá az eperre.
Tálalás előtt hagyjuk kihűlni a tortát. Élvezze ezt a finom krémes epres tortát szeretteivel.