HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Hogyan készítsünk egyszerű friss eperflan-tortát?

Az epres flan egy klasszikus desszertétel, amely tökéletes tavaszi és nyári összejövetelekre. A zamatos pudinggal töltött, ropogós tészta, tetején friss eperrel, az ízek, a textúra és a színek ínycsiklandó keveréke. Akár pikniket tervez, akár klasszikusan megterített étkezőasztalt, ez a frissítő flan biztosan lenyűgözi vendégeit.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

Az édes tésztához:

  • 200 gms Teljes kiőrlésű liszt Hozzáadott
  • 100 gms sótlan vaj Hozzáadott
  • 50 gms búzadara cukor Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott

A pudingos töltelékhez:

  • 1 vaníliarúd Hozzáadott
  • 600 ml teljes zsírtartalmú tej Hozzáadott
  • 6 tojássárgája Hozzáadott
  • 140 gms búzadara cukor Hozzáadott

A feltéthez:

  • 400 gms friss eper Hozzáadott
  • 4 evőkanál eperlekvár Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Kezdje a liszt és a vaj összekeverésével, amíg zsemlemorzsa állagú nem lesz. Adjuk hozzá a cukrot és a tojást, és gyúrjuk addig, amíg tésztát nem kapunk.

2. Lépés

A tésztát kinyújtjuk, kibélelünk vele egy tortaformát, majd 30 percre hűtőbe tesszük.

3. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, majd süssük a tésztát 15 percig vakon. Vegyük ki a sütőbabot, és további 10 percig süssük, amíg aranyszínű nem lesz.

4. Lépés

A vaníliarudat kettévágjuk, és a tejjel együtt egy lábasba tesszük. Forraljuk fel.

5. Lépés

A tojássárgáját és a cukrot krémesre keverjük. Öntsük a forró tejet a tojásos keverékre, és folyamatosan keverjük simára. Tegyük vissza a serpenyőbe, és óvatosan főzzük, amíg a puding besűrűsödik.

6. Lépés

Ha kihűlt, öntse a pudingot az előkészített tortalapba.

7. Lépés

Rendezze el a friss epret a puding tetején.

8. Lépés

Egy kis lábosban melegítsük fel az eperlekvárt, amíg folyékony lesz, és kenjük rá az eperre.

9. Lépés

Tálalás előtt hagyjuk kihűlni a tortát. Élvezze ezt a finom krémes epres tortát szeretteivel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új