Forrás: Pixabay: galyafanaseva
Hogyan készítsünk saját Hokkaido sütőtöklevest ősszel ?
A hokkaidói sütőtökleves egy olyan őszi finomság, amelyet minden évben szívesen készítek és élvezek. Az egyszerűsített folyamat - beleértve a sütőtök hámozásának mellőzését - teszi a levest a hűvösebb hónapok abszolút kedvencévé. Nemcsak ízletes és egészséges, de az elkészítése is élvezetes - igazi ínyencség az ízlelőbimbóknak.
Hozzávalók
- 1 Hokkaido sütőtök
- 2 közepes méret hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dögevő
- 1 l zöldségleves
- 200 ml Krém
- 2 Tablespoon olívaolaj
- só, bors
- 1 Teáskanál Tökmagolaj (nem kötelező)
- Tökmag a díszítéshez
Eljárás
A hokkaidói sütőtökleves recept elkészítéséhez vágja félbe a hokkaidói sütőtököt, és egy kanállal távolítsa el a magokat. Ezután vágja a tököt nagy darabokra. A hokkaidói sütőtökben az a nagyszerű, hogy a héja ehető, és nem kell eltávolítani - főzés közben megpuhul, és további tápanyagforrást jelent.
Ezután hámozza meg és vágja finomra a hagymát és a fokhagymagerezdeket. A sárgarépát is hámozzuk meg, és vágjuk apró darabokra.
Melegítsük fel az olívaolajat egy nagy fazékban, és dinszteljük meg a hagymát, a fokhagymát és a sárgarépát. Javaslom, hogy a hagymát kb. 5 percig pirítsuk, amíg áttetszővé válik, mielőtt hozzáadjuk a fokhagymát - így a fokhagyma nem ég meg, és kellemes aromát fejleszt.
Ezután hozzáadjuk a sütőtökdarabokat, és néhány percig sütjük. Ezután adjuk hozzá a zöldséglevest, és pároljuk a zöldségeket kb. 20 percig, amíg a hokkaidói sütőtök és a sárgarépa megpuhul.
Ha a zöldségek megpuhultak, vegyük le a levest a tűzről, és botmixerrel pürésítsük finomra. Adjuk hozzá a tejszínt, és ízesítsük sóval és borssal.
Tálalás előtt csepegtessen néhány csepp tökmagolajat a hokkaidói tökfőzelékre, és díszítse tökmaggal.