HIRDETŐ
Húsos Tészta
A húsos tészta klasszikus magyar otthoni étel, amely hozzáad némi pikáns ízt a hétköznapi ételekhez. A recept nagyon egyszerű és gyorsan elkészíthető. Tökéletes választás lehet ebédre vagy vacsorára egy stresszes hét után.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
Tészta
- 500 Gram száraz tészta
- 1 ek só
Húsköret
- 500 Gram darált hús (marha vagy disznó)
- 1 Fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek étolaj
- 1 tk Paprika
- 1 tk só
- 1 tk bors
HIRDETŐ
Eljárás
45 perc.
1. Lépés
Forraljuk fel a vizet a tésztához, adjunk hozzá sót, majd dobjuk bele a tésztát, és főzzük a csomagoláson leírtak szerint.
2. Lépés
Egy serpenyőben melegítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a finomra vágott hagymát és fokhagymát, és pároljuk, míg a hagyma üveges lesz.
3. Lépés
Adjuk hozzá a darált húst, és főzzük, míg a hús megpirul. Ezután ízesítsük sóval, borssal és paprikával.
4. Lépés
Amikor a tészta kész, öntsük le a vizet, és keverjük össze a húskészítménnyel.
5. Lépés
Tálaljuk melegen.