HIRDETŐ

Forrás: etorres69 from Getty Images

Karácsonyi csokoládé panettone torta

Hagyományos olasz karácsonyi csokoládés panettone torta. Kicsit hosszabb ideig tart az elkészítése a kelesztés miatt, de az eredmény megéri.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 500 g liszt Hozzáadott
  • 100 g Kristálycukor Hozzáadott
  • 150 g Vaj Hozzáadott
  • 200 ml Tej Hozzáadott
  • 50 g élesztő Hozzáadott
  • csipetnyi só Hozzáadott
  • 200 g Csokoládék Hozzáadott
  • 2 darab Tojás Hozzáadott
  • 100 g Darált diófélék Hozzáadott
  • Csipetnyi kardamom Hozzáadott
  • 12 kanalak Fahéj Hozzáadott
  • Citromhéj Hozzáadott
  • Narancshéj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

4 perc.
1. Lépés

Először készítsük el a kovászos kovászt. Adjunk a tejhez élesztőt, 1 evőkanál cukrot és egy csipet lisztet. Keverjük jól össze, és hagyjuk 10 percig kelni.

2. Lépés

Tegyük a lisztet egy nagy tálba, adjuk hozzá a kovászos kovászt, a maradék cukrot, az olvasztott vajat, a tojásokat, a reszelt citrom- és narancshéjat, a kardamomot és a fahéjat. Keverjük össze a keveréket, és gyúrjuk össze a tésztát. Tudnia kell, hogy még ha a tészta ragacsosnak is tűnik, ne essen pánikba. Egy kis idő múlva tegyük félre, és hagyjuk kelni még körülbelül egy órát, amíg megkel.

3. Lépés

Közben a csokoládét és a diót apróra vágjuk. Adjuk a csokoládét és a diót a tésztához, és gyúrjuk össze újra.

4. Lépés

Tegyük a tésztát a panettone formába, és hagyjuk kelni körülbelül 30 percig.

5. Lépés

Előmelegített sütőben 180 fokon 40 percig sütjük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek