HIRDETŐ

Forrás: Haris Calkin from Getty Images

Karácsonyi napló

Egy ízletes roulade receptje, amelyet karácsonyi fatörzsnek is neveznek.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10

Útközben:

  • 63 g sima liszt Hozzáadott
  • 30 g Kakaó Hozzáadott
  • 4 g sütőpor Hozzáadott
  • csipetnyi só Hozzáadott
  • 4 darab Tojás Hozzáadott
  • 140 g Cukor Hozzáadott
  • 30 g Vaj Hozzáadott
  • rum Hozzáadott

A belső krémhez:

  • 112 kanalak zselatinpor Hozzáadott
  • 200 g Fehér csokoládé Hozzáadott

270 ml tejszínhab

  • 6 kanalak Kókuszreszelék Hozzáadott

Kültéri krémhez:

  • 250 g mascarpone Hozzáadott
  • 6 kanalak Nutelly Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, kenjünk ki egy tepsit vajjal, és béleljük ki sütőpapírral.

2. Lépés

Adja a tálba a sima lisztet, a kakaóport, a sütőport és a sót, és keverje össze.

3. Lépés

Olvassza fel a vajat egy serpenyőben, és hagyja szobahőmérsékletűre hűlni.

4. Lépés

Közben egy másik tálban habosra keverjük a tojásokat és a cukrot.

5. Lépés

Ezután adjuk hozzá az olvasztott vajat, és ismét verjük fel.

6. Lépés

Fokozatosan elkezdhetjük hozzáadni a száraz keveréket. Keverjünk össze mindent jól, és öntsük a tésztát a sütőlemezre. Süssük 12 percig.

7. Lépés

Sütés közben készítsen egy új pergamenpapírlapot, és szórja meg kakaóporral.

8. Lépés

Miután megsült, vegyük ki a tésztát a sütőből, várjunk kb. 3 percet, majd fordítsuk ki egy kakaóporral megszórt sütőlapra. Szinte azonnal tekerjük fel a tésztát az új papírral, és tegyük félre. Hagyjuk kihűlni.

9. Lépés

Krém - oldjuk fel a zselatint 50 ml hideg vízben, és hagyjuk megduzzadni.

10. Lépés

A fehér csokoládét turmixgépben finomra keverjük.

11. Lépés

Egy kis lábosban melegítsünk fel 200 ml tejszínt, adjuk hozzá a zselatint, és hagyjuk feloldódni.

12. Lépés

Miután felolvadt, a tejszínhabot a fehér csokoládéval együtt a turmixgépbe adhatjuk.

13. Lépés

Keverjük össze, amíg a csokoládé megolvad.

14. Lépés

Hagyjuk a krémet legalább 1 órán át hűvös helyen pihenni.

15. Lépés

Verjen fel 70 ml tejszínhabot. Ehhez a tejszínhabhoz adjuk hozzá a fehér csokoládékrémet és a kókuszreszeléket, miután kihűlt.

16. Lépés

Csomagolja ki a piskótatekercset, és locsolja meg rummal.

17. Lépés

A fehér csokoládés kókuszkrémet egyenletesen kenje meg belülről a lap háromnegyedéig, és tekerje fel újra.

18. Lépés

Krém a rouládára kenéshez - verjük fel a mascarponét és a Nutellát.

19. Lépés

Kenje a krémet a tekercsre.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új