Forrás: Haris Calkin from Getty Images
Karácsonyi napló
Egy ízletes roulade receptje, amelyet karácsonyi fatörzsnek is neveznek.
Hozzávalók
Útközben:
- 63 g sima liszt
- 30 g Kakaó
- 4 g sütőpor
- csipetnyi só
- 4 darab Tojás
- 140 g Cukor
- 30 g Vaj
- rum
A belső krémhez:
- 11⁄2 kanalak zselatinpor
- 200 g Fehér csokoládé
270 ml tejszínhab
- 6 kanalak Kókuszreszelék
Kültéri krémhez:
- 250 g mascarpone
- 6 kanalak Nutelly
Eljárás
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, kenjünk ki egy tepsit vajjal, és béleljük ki sütőpapírral.
Adja a tálba a sima lisztet, a kakaóport, a sütőport és a sót, és keverje össze.
Olvassza fel a vajat egy serpenyőben, és hagyja szobahőmérsékletűre hűlni.
Közben egy másik tálban habosra keverjük a tojásokat és a cukrot.
Ezután adjuk hozzá az olvasztott vajat, és ismét verjük fel.
Fokozatosan elkezdhetjük hozzáadni a száraz keveréket. Keverjünk össze mindent jól, és öntsük a tésztát a sütőlemezre. Süssük 12 percig.
Sütés közben készítsen egy új pergamenpapírlapot, és szórja meg kakaóporral.
Miután megsült, vegyük ki a tésztát a sütőből, várjunk kb. 3 percet, majd fordítsuk ki egy kakaóporral megszórt sütőlapra. Szinte azonnal tekerjük fel a tésztát az új papírral, és tegyük félre. Hagyjuk kihűlni.
Krém - oldjuk fel a zselatint 50 ml hideg vízben, és hagyjuk megduzzadni.
A fehér csokoládét turmixgépben finomra keverjük.
Egy kis lábosban melegítsünk fel 200 ml tejszínt, adjuk hozzá a zselatint, és hagyjuk feloldódni.
Miután felolvadt, a tejszínhabot a fehér csokoládéval együtt a turmixgépbe adhatjuk.
Keverjük össze, amíg a csokoládé megolvad.
Hagyjuk a krémet legalább 1 órán át hűvös helyen pihenni.
Verjen fel 70 ml tejszínhabot. Ehhez a tejszínhabhoz adjuk hozzá a fehér csokoládékrémet és a kókuszreszeléket, miután kihűlt.
Csomagolja ki a piskótatekercset, és locsolja meg rummal.
A fehér csokoládés kókuszkrémet egyenletesen kenje meg belülről a lap háromnegyedéig, és tekerje fel újra.
Krém a rouládára kenéshez - verjük fel a mascarponét és a Nutellát.
Kenje a krémet a tekercsre.