HIRDETŐ

Forrás: Haris Calkin from Getty Images

Karácsonyi napló

Egy ízletes roulade receptje, amelyet karácsonyi fatörzsnek is neveznek.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10

Útközben:

  • 63 g sima liszt Hozzáadott
  • 30 g Kakaó Hozzáadott
  • 4 g sütőpor Hozzáadott
  • csipetnyi só Hozzáadott
  • 4 darab Tojás Hozzáadott
  • 140 g Cukor Hozzáadott
  • 30 g Vaj Hozzáadott
  • rum Hozzáadott

A belső krémhez:

  • 112 kanalak zselatinpor Hozzáadott
  • 200 g Fehér csokoládé Hozzáadott

270 ml tejszínhab

  • 6 kanalak Kókuszreszelék Hozzáadott

Kültéri krémhez:

  • 250 g mascarpone Hozzáadott
  • 6 kanalak Nutelly Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, kenjünk ki egy tepsit vajjal, és béleljük ki sütőpapírral.

2. Lépés

Adja a tálba a sima lisztet, a kakaóport, a sütőport és a sót, és keverje össze.

3. Lépés

Olvassza fel a vajat egy serpenyőben, és hagyja szobahőmérsékletűre hűlni.

4. Lépés

Közben egy másik tálban habosra keverjük a tojásokat és a cukrot.

5. Lépés

Ezután adjuk hozzá az olvasztott vajat, és ismét verjük fel.

6. Lépés

Fokozatosan elkezdhetjük hozzáadni a száraz keveréket. Keverjünk össze mindent jól, és öntsük a tésztát a sütőlemezre. Süssük 12 percig.

7. Lépés

Sütés közben készítsen egy új pergamenpapírlapot, és szórja meg kakaóporral.

8. Lépés

Miután megsült, vegyük ki a tésztát a sütőből, várjunk kb. 3 percet, majd fordítsuk ki egy kakaóporral megszórt sütőlapra. Szinte azonnal tekerjük fel a tésztát az új papírral, és tegyük félre. Hagyjuk kihűlni.

9. Lépés

Krém - oldjuk fel a zselatint 50 ml hideg vízben, és hagyjuk megduzzadni.

10. Lépés

A fehér csokoládét turmixgépben finomra keverjük.

11. Lépés

Egy kis lábosban melegítsünk fel 200 ml tejszínt, adjuk hozzá a zselatint, és hagyjuk feloldódni.

12. Lépés

Miután felolvadt, a tejszínhabot a fehér csokoládéval együtt a turmixgépbe adhatjuk.

13. Lépés

Keverjük össze, amíg a csokoládé megolvad.

14. Lépés

Hagyjuk a krémet legalább 1 órán át hűvös helyen pihenni.

15. Lépés

Verjen fel 70 ml tejszínhabot. Ehhez a tejszínhabhoz adjuk hozzá a fehér csokoládékrémet és a kókuszreszeléket, miután kihűlt.

16. Lépés

Csomagolja ki a piskótatekercset, és locsolja meg rummal.

17. Lépés

A fehér csokoládés kókuszkrémet egyenletesen kenje meg belülről a lap háromnegyedéig, és tekerje fel újra.

18. Lépés

Krém a rouládára kenéshez - verjük fel a mascarponét és a Nutellát.

19. Lépés

Kenje a krémet a tekercsre.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek