HIRDETŐ

Forrás: canva

Karamellás cukorka

Noha a boltokban rengetegféle cukorka megtalálható, ám a saját kezűleg elkészített karamellás cukorka egyedi ízélményt nyújt. Gyereknapra, szülinapokra vagy csak úgy nassolási céllal is tökéletes választás lehet.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
50
  • 200 g cukor Hozzáadott
  • 5 evőkanál víz Hozzáadott
  • 2 evőkanál Méz Hozzáadott
  • 100 ml Tejszín Hozzáadott
  • egy csipet só Hozzáadott
  • 1 teáskanál vanília aroma Hozzáadott
  • 50 ks cukorkapapír Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Kezdjük az alapanyagok előkészítésével: mérjük ki a cukrot, a vizet, a mézet, a tejszínt, a sót és a vanília aromát. Érdemes előre minden alapanyagot kimérni, hogy gördülékenyen menjen a főzés.

2. Lépés

Egy edényben keverjük össze a cukrot, a vizet és a mézet. Azt javaslom, hogy közepes lángon kezdjétek, mert a cukor könnyen megég ha túl magas a hőmérséklet. Folyamatosan kevergesd, hogy a cukor teljesen feloldódjon.

3. Lépés

Ha a cukor teljesen feloldódott, növeld a hőmérsékletet és főzd a masszát kb. 15 percig. Ezalatt a cukor aranyszínű karamellá alakul. Vigyázz, mert a forró cukor éget!

4. Lépés

Amikor szép színe lett a cukornak, vedd le a tűzről a lábasban lévő karamellt, és óvatosan keverd hozzá a tejszínt. A forró cukortól a tejszín hevességgel fog reagálni, ne ijedj meg, ez így van rendjén!

5. Lépés

Miután a tejszín hozzáadása után a massza kissé lehűlt, adjuk hozzá a sót és a vanília aromát. A karamella ízét igazán a só és a vanília teszi különlegessé, ne felejtsd ki őket!

6. Lépés

A cukorkák formázásához ki kell várnod, míg a karamella kihűl és olyan állaga lesz, amit már könnyedén tudsz formázni. Célszerű már előre kivágni a cukorkapapírokat, hogy amint a karamella elérte a kellő állagot, azonnal nekifoghass a formázásnak.

7. Lépés

Ha a karamella kész a formázásra, személy szerint ajánlok kesztyűt, hogy megvédje a kezed a ragadós masszától. Mindegyik cukorkát csavarj bele a papírba jól, hogy ne ragadjon össze a többivel.

8. Lépés

Végül hagyd, hogy a becsomagolt cukorkák teljesen kihűljenek mielőtt megedzenéd.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek