HIRDETŐ

Forrás: phbcz from Getty Images

Karfiol leves tojással

Ez a finom és tápláló leves ideális a hideg téli napokon. Könnyen elkészíthető gyors ebédnek is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Fő összetevők

  • 1 db közepes méretű karfiol Hozzáadott
  • 2 db The Onion Hozzáadott
  • 2 db gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 l víz Hozzáadott
  • 1 Kanál vaj Hozzáadott
  • 2 db Tojás Hozzáadott
  • 150 ml főzőtejszín Hozzáadott

Fűszerek és ízesítők

  • 1 kanál Hozzáadott
  • 12 kanál őrölt fekete bors Hozzáadott
  • 1 kanál szerecsendió Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Először tisztítsa meg a karfiolt és ossza szét kisebb rózsákra.

2. Lépés

Finoman aprítja a hagymát és a fokhagymagerezdeket.

3. Lépés

Egy serpenyőben megolvasztja a vajat, majd hozzáadja a felvágott hagymát és fokhagymát. Közepes lángon pirítja, amíg a hagyma aranybarnává nem válik.

4. Lépés

Adja hozzá a karfiolt a serpenyőbe, és pirítsa meg a hagymával és fokhagymával körülbelül 5 percig.

5. Lépés

Ezután adjon hozzá vizet, sót, borsot és szerecsendiót.

6. Lépés

Ha a víz felforr, csökkentse a hőmérsékletet minimumra és főzze puhára.

7. Lépés

Amikor a karfiol megpuhult, adj hozzá a leveshez tejszínt és felvert tojást. Hagyd együtt még egy ideig főni.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új