HIRDETŐ

Forrás: phbcz from Getty Images

Karfiol leves tojással

Ez a finom és tápláló leves ideális a hideg téli napokon. Könnyen elkészíthető gyors ebédnek is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Fő összetevők

  • 1 db közepes méretű karfiol Hozzáadott
  • 2 db The Onion Hozzáadott
  • 2 db gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 l víz Hozzáadott
  • 1 Kanál vaj Hozzáadott
  • 2 db Tojás Hozzáadott
  • 150 ml főzőtejszín Hozzáadott

Fűszerek és ízesítők

  • 1 kanál Hozzáadott
  • 12 kanál őrölt fekete bors Hozzáadott
  • 1 kanál szerecsendió Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Először tisztítsa meg a karfiolt és ossza szét kisebb rózsákra.

2. Lépés

Finoman aprítja a hagymát és a fokhagymagerezdeket.

3. Lépés

Egy serpenyőben megolvasztja a vajat, majd hozzáadja a felvágott hagymát és fokhagymát. Közepes lángon pirítja, amíg a hagyma aranybarnává nem válik.

4. Lépés

Adja hozzá a karfiolt a serpenyőbe, és pirítsa meg a hagymával és fokhagymával körülbelül 5 percig.

5. Lépés

Ezután adjon hozzá vizet, sót, borsot és szerecsendiót.

6. Lépés

Ha a víz felforr, csökkentse a hőmérsékletet minimumra és főzze puhára.

7. Lépés

Amikor a karfiol megpuhult, adj hozzá a leveshez tejszínt és felvert tojást. Hagyd együtt még egy ideig főni.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek