HIRDETŐ
Forrás: phbcz from Getty Images
Karfiol leves tojással
Ez a finom és tápláló leves ideális a hideg téli napokon. Könnyen elkészíthető gyors ebédnek is.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
Fő összetevők
- 1 db közepes méretű karfiol
- 2 db The Onion
- 2 db gerezd fokhagyma
- 2 l víz
- 1 Kanál vaj
- 2 db Tojás
- 150 ml főzőtejszín
Fűszerek és ízesítők
- 1 kanál Só
- 1⁄2 kanál őrölt fekete bors
- 1 kanál szerecsendió
HIRDETŐ
Eljárás
45 perc.
1. Lépés
Először tisztítsa meg a karfiolt és ossza szét kisebb rózsákra.
2. Lépés
Finoman aprítja a hagymát és a fokhagymagerezdeket.
3. Lépés
Egy serpenyőben megolvasztja a vajat, majd hozzáadja a felvágott hagymát és fokhagymát. Közepes lángon pirítja, amíg a hagyma aranybarnává nem válik.
4. Lépés
Adja hozzá a karfiolt a serpenyőbe, és pirítsa meg a hagymával és fokhagymával körülbelül 5 percig.
5. Lépés
Ezután adjon hozzá vizet, sót, borsot és szerecsendiót.
6. Lépés
Ha a víz felforr, csökkentse a hőmérsékletet minimumra és főzze puhára.
7. Lépés
Amikor a karfiol megpuhult, adj hozzá a leveshez tejszínt és felvert tojást. Hagyd együtt még egy ideig főni.