HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Shy_Photographer

Kedvenc Libasült

A libasült az egyik kedvenc húsételünk a családban, melyet általában hétvégeken szoktunk elkészíteni, amikor az egész család otthon van. Sokszor a nagymamám receptje alapján dolgozom, aki nagyon nagy hangsúlyt fektetett a liba alapos sózására és a bőre alá töltött fűszerekre.

HIRDETŐ
Karácsonyi menü: 25 recept az ünnepi asztalra

A recept ebben a cikkben található

Karácsonyi menü: 25 recept az ünnepi asztalra

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 Minden liba Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott
  • 3 Szál Kakukkfű Hozzáadott
  • 2 Szál rozmaring Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 alma Hozzáadott
  • 2 hagyma Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Tisztítsuk meg és szárítsuk meg a libát. Ez egy fontos lépés, mivel a liba minél szárazabb, annál ropogósabb lesz a bőre.

2. Lépés

A libát alaposan sózzuk és borsozzuk belül és kívül. A nagymamám trükkje a fűszerezés volt az, hogy a liba bőre alá is szúr némi fokhagymát és fűszernövényeket, mint pl. a rozmaringot és a kakukkfüvet.

3. Lépés

Töltsük meg a libát az almával és a hagymával. A töltelék megpuhul és átveszi a liba ízét, ami extra ízt ad az ételnek.

4. Lépés

Tegyük egy sütőtálba a libát és előmelegített sütőben, közepes hőfokon nekünk kb. 2,5 óra alatt szokott megsülni. Fontos, hogy közben többször meglocsoljuk a liba levével, hogy ne száradjon ki.

5. Lépés

Ha a liba bőre szépen megpirult és a húsa puha, kivehetjük a sütőből. Ne feledjük, a libát felvágáskor pihentetni kell legalább 15 percig.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek