HIRDETŐ

Forrás: Ivabalk von Pixabay

Kelkáposztaleves tojással és pirított kenyérrel - recept

Ez a kelkáposztaleves egészséges és ízletes, köszönhetően a krémes állagának, valamint a tojás és a pirított kenyér gazdag ízének.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g kelkáposzta Hozzáadott
  • 2 nagy Burgonya Hozzáadott
  • 1 hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 l zöldségleves Hozzáadott
  • 2 Evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • Szerecsendió ízlés szerint Hozzáadott
  • 2 keményre főtt Tojás Hozzáadott
  • 4 Lemezek Rozskenyér a tálaláshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

A kelkáposztát alaposan megmossuk és felaprítjuk. Hámozzuk meg a burgonyát, és vágjuk kockákra. Hámozza meg a hagymát és a fokhagymát, és vágja kisebb darabokra.

2. Lépés

Melegítsük fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben. Adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát, és pároljuk puhára és illatosra. Adjuk hozzá a kelkáposztát és a kockára vágott burgonyát. Keverjünk meg mindent alaposan, és oltsuk fel a zöldségalaplével. Forraljuk fel a levest. Ezután csökkentse a hőfokot, és főzze a levest körülbelül 30 percig. Ezután pürésítse a levest botmixerrel. Ízesítse a levest sóval, borssal és egy csipet szerecsendióval.

3. Lépés

A kelkáposztalevest melegen, főtt tojással és friss kenyérdarabokkal vagy pirított kenyérrel tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új