Forrás: Ivabalk von Pixabay
Kelkáposztaleves tojással és pirított kenyérrel - recept
Ez a kelkáposztaleves egészséges és ízletes, köszönhetően a krémes állagának, valamint a tojás és a pirított kenyér gazdag ízének.
Hozzávalók
- 500 g kelkáposzta
- 2 nagy Burgonya
- 1 hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 l zöldségleves
- 2 Evőkanál olívaolaj
- só és bors ízlés szerint
- Szerecsendió ízlés szerint
- 2 keményre főtt Tojás
- 4 Lemezek Rozskenyér a tálaláshoz
Eljárás
A kelkáposztát alaposan megmossuk és felaprítjuk. Hámozzuk meg a burgonyát, és vágjuk kockákra. Hámozza meg a hagymát és a fokhagymát, és vágja kisebb darabokra.
Melegítsük fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben. Adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát, és pároljuk puhára és illatosra. Adjuk hozzá a kelkáposztát és a kockára vágott burgonyát. Keverjünk meg mindent alaposan, és oltsuk fel a zöldségalaplével. Forraljuk fel a levest. Ezután csökkentse a hőfokot, és főzze a levest körülbelül 30 percig. Ezután pürésítse a levest botmixerrel. Ízesítse a levest sóval, borssal és egy csipet szerecsendióval.
A kelkáposztalevest melegen, főtt tojással és friss kenyérdarabokkal vagy pirított kenyérrel tálaljuk.