Kevert meggyes mákos
Egy igazi Magyar klasszikus, a Kevert meggyes mákos. Finom, frissítő és könnyű desszert, tele egészséges meggyel és mákossal, tápláló, és hihetetlenül egyszerű előkészíteni.
Hozzávalók
Tészta
- 300 g liszt
- 100 g cukor
- 1 Csomag sütőpor
- 1 csipet só
- 2 ks tojás
- 200 ml tej
- 50 ml olaj
Töltelék
- 500 g meggy
- 100 g mákos cukor
Eljárás
Először a tésztát készítjük el: öntsük össze a száraz hozzávalókat egy tálban (liszt, cukor, sütőpor és só), majd adjuk hozzá a tojásokat, a tejet és az olajat, majd keverjük össze jól.
Ezután készítsük el a tölteléket: Mossuk meg a meggyet, és csepegtessük le. Keverjük össze a meggyet a mákos cukorral.
Öntsük a felét a tésztának a kivajazott, lisztezett tepsibe, szórjuk rá a meggyet, majd öntsük rá a maradék tésztát.
Előmelegített sütőben, közepes lángon (180°C, légkeverés) süssük 30-35 percig, vagy amíg a teteje aranybarna nem lesz.
Hagyjuk a sütőben kihűlni, majd szeleteljük fel, és tálaljuk porcukorral megszórva.