HIRDETŐ

Kevert meggyes mákos

Egy igazi Magyar klasszikus, a Kevert meggyes mákos. Finom, frissítő és könnyű desszert, tele egészséges meggyel és mákossal, tápláló, és hihetetlenül egyszerű előkészíteni.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Tészta

  • 300 g liszt Hozzáadott
  • 100 g cukor Hozzáadott
  • 1 Csomag sütőpor Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 2 ks tojás Hozzáadott
  • 200 ml tej Hozzáadott
  • 50 ml olaj Hozzáadott

Töltelék

  • 500 g meggy Hozzáadott
  • 100 g mákos cukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

Először a tésztát készítjük el: öntsük össze a száraz hozzávalókat egy tálban (liszt, cukor, sütőpor és só), majd adjuk hozzá a tojásokat, a tejet és az olajat, majd keverjük össze jól.

2. Lépés

Ezután készítsük el a tölteléket: Mossuk meg a meggyet, és csepegtessük le. Keverjük össze a meggyet a mákos cukorral.

3. Lépés

Öntsük a felét a tésztának a kivajazott, lisztezett tepsibe, szórjuk rá a meggyet, majd öntsük rá a maradék tésztát.

4. Lépés

Előmelegített sütőben, közepes lángon (180°C, légkeverés) süssük 30-35 percig, vagy amíg a teteje aranybarna nem lesz.

5. Lépés

Hagyjuk a sütőben kihűlni, majd szeleteljük fel, és tálaljuk porcukorral megszórva.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új