HIRDETŐ

Kevert meggyes mákos

Egy igazi Magyar klasszikus, a Kevert meggyes mákos. Finom, frissítő és könnyű desszert, tele egészséges meggyel és mákossal, tápláló, és hihetetlenül egyszerű előkészíteni.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Tészta

  • 300 g liszt Hozzáadott
  • 100 g cukor Hozzáadott
  • 1 Csomag sütőpor Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 2 ks tojás Hozzáadott
  • 200 ml tej Hozzáadott
  • 50 ml olaj Hozzáadott

Töltelék

  • 500 g meggy Hozzáadott
  • 100 g mákos cukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

Először a tésztát készítjük el: öntsük össze a száraz hozzávalókat egy tálban (liszt, cukor, sütőpor és só), majd adjuk hozzá a tojásokat, a tejet és az olajat, majd keverjük össze jól.

2. Lépés

Ezután készítsük el a tölteléket: Mossuk meg a meggyet, és csepegtessük le. Keverjük össze a meggyet a mákos cukorral.

3. Lépés

Öntsük a felét a tésztának a kivajazott, lisztezett tepsibe, szórjuk rá a meggyet, majd öntsük rá a maradék tésztát.

4. Lépés

Előmelegített sütőben, közepes lángon (180°C, légkeverés) süssük 30-35 percig, vagy amíg a teteje aranybarna nem lesz.

5. Lépés

Hagyjuk a sütőben kihűlni, majd szeleteljük fel, és tálaljuk porcukorral megszórva.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek