Forrás: canva
Kínai csípős savanyú leves
Sok évvel ezelőtt, amikor először megkóstoltam ezt a karakteres ízvilággal rendelkező kínai levest egy utazásom során, egyszerűen belehabarodtam. Azóta rendszeresen elkészítem, próbálkoztam sokféle recepttel, de ez az a változat, ami a legközelebbi az eredetihez.
Hozzávalók
- 200 g csirkemell
- 4 evőkanál rizsecet
- 4 evőkanál szójaszósz
- 2 evőkanál kukorica keményítő
- 1 evőkanál chili olaj
- 8 szem fekete gomba
- 150 g bambuszrügy
- 2 tojás
- 1 teáskanál őrölt fehér bors
- 11⁄2 l csirkehúsleves
- hagymaszál
- só
Eljárás
Készítsd elő a hozzávalókat! A gombát áztasd be legalább 30 percre. Érdemes egyszerre a csirkemellet is vékony csíkokra vágni, könnyebb dolgod lesz később.
A csirkecsíkokat forgasd bele a szójaszószba, majd szórd meg a keményítővel. Itt ne sajnáld a szójaszószt és a keményítőt, hiszen ettől lesz igazán finom és szaftos a hús.
Egy lábasban hevítsd fel a chili olajat, majd add hozzá a csirkét és pirítsd meg. Azt javaslom, ezt ne hagyd ki, mert a chili olaj adja meg a leves pikáns ízvilágát.
A csirkéhez dobd hozzá a felvágott gombát és a bambuszrügyet, majd öntsd fel a csirkehúslevessel. Sózd, borsozd.
A levest forrald össze, majd lassú tűzön főzd tovább kb. 15 percig. Ezalatt szépen összeérnek az ízek.
Végül a levest közvetlenül tálalás előtt bolondítsd meg a felvert tojással. Óvatosan öntsd bele, nehogy túl nagy darabokban megdermedjen a tojás.