HIRDETŐ

Forrás: canva

Kínai csípős savanyú leves

Sok évvel ezelőtt, amikor először megkóstoltam ezt a karakteres ízvilággal rendelkező kínai levest egy utazásom során, egyszerűen belehabarodtam. Azóta rendszeresen elkészítem, próbálkoztam sokféle recepttel, de ez az a változat, ami a legközelebbi az eredetihez.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 200 g csirkemell Hozzáadott
  • 4 evőkanál rizsecet Hozzáadott
  • 4 evőkanál szójaszósz Hozzáadott
  • 2 evőkanál kukorica keményítő Hozzáadott
  • 1 evőkanál chili olaj Hozzáadott
  • 8 szem fekete gomba Hozzáadott
  • 150 g bambuszrügy Hozzáadott
  • 2 tojás Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt fehér bors Hozzáadott
  • 112 l csirkehúsleves Hozzáadott
  • hagymaszál Hozzáadott
  • Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

Készítsd elő a hozzávalókat! A gombát áztasd be legalább 30 percre. Érdemes egyszerre a csirkemellet is vékony csíkokra vágni, könnyebb dolgod lesz később.

2. Lépés

A csirkecsíkokat forgasd bele a szójaszószba, majd szórd meg a keményítővel. Itt ne sajnáld a szójaszószt és a keményítőt, hiszen ettől lesz igazán finom és szaftos a hús.

3. Lépés

Egy lábasban hevítsd fel a chili olajat, majd add hozzá a csirkét és pirítsd meg. Azt javaslom, ezt ne hagyd ki, mert a chili olaj adja meg a leves pikáns ízvilágát.

4. Lépés

A csirkéhez dobd hozzá a felvágott gombát és a bambuszrügyet, majd öntsd fel a csirkehúslevessel. Sózd, borsozd.

5. Lépés

A levest forrald össze, majd lassú tűzön főzd tovább kb. 15 percig. Ezalatt szépen összeérnek az ízek.

6. Lépés

Végül a levest közvetlenül tálalás előtt bolondítsd meg a felvert tojással. Óvatosan öntsd bele, nehogy túl nagy darabokban megdermedjen a tojás.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új