Forrás: https://www.youtube.com/watch?v=t5AEXnUL8WU&ab_channel=%C3%89vaTort%C3%A1i
Üdítő citromtorta, a legfinomabb amit eddig kóstoltam
Szuper finom habos-babos citromtorta ami egy szülinapi astalon is megállja a helyét
Hozzávalók
Hozzávalók
- 150 ml citromlé friss
- 200 ml víz
- 50 g kristálycukor
- 40 g vaníliás pudingpor
- 250 g vaj
- 50 g porcukor
Új csoport
- 6 ks tojás
- 6 ek cukor
- 6 ek liszt
- 1 Csomag szódabikarbóna
Eljárás
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját és óvatosan összedolgozzuk. Ezután apránként hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. A masszát egy közepes méretű, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.
A citromlevet és a víz egy részét forraljuk fel a cukorral. A maradék 100 ml vízhez adjuk hozzá a pudingport és keverjük el. Mikor már forr a citromos víz, adjuk hozzá a pudingos keveréket, forraljuk össze, hogy jó sűrű krémet kapjunk. Hagyjuk kihűlni. A vajat habosítsuk ki a porcukorral. Mikor egyforma hőmérsékletűek a krémek, akkor keverjük össze.
3 részre vágjuk a piskótát és minden réteget megkenünk a krémmel és kívülről is bekenjük. Tejszínhabbal illetve citromkarikákkal dekorálhatjuk