HIRDETŐ

Forrás: https://www.youtube.com/watch?v=t5AEXnUL8WU&ab_channel=%C3%89vaTort%C3%A1i

Üdítő citromtorta, a legfinomabb amit eddig kóstoltam

Szuper finom habos-babos citromtorta ami egy szülinapi astalon is megállja a helyét

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10

Hozzávalók

  • 150 ml citromlé friss Hozzáadott
  • 200 ml víz Hozzáadott
  • 50 g kristálycukor Hozzáadott
  • 40 g vaníliás pudingpor Hozzáadott
  • 250 g vaj Hozzáadott
  • 50 g porcukor Hozzáadott

Új csoport

  • 6 ks tojás Hozzáadott
  • 6 ek cukor Hozzáadott
  • 6 ek liszt Hozzáadott
  • 1 Csomag szódabikarbóna Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját és óvatosan összedolgozzuk. Ezután apránként hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. A masszát egy közepes méretű, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.

2. Lépés

A citromlevet és a víz egy részét forraljuk fel a cukorral. A maradék 100 ml vízhez adjuk hozzá a pudingport és keverjük el. Mikor már forr a citromos víz, adjuk hozzá a pudingos keveréket, forraljuk össze, hogy jó sűrű krémet kapjunk. Hagyjuk kihűlni. A vajat habosítsuk ki a porcukorral. Mikor egyforma hőmérsékletűek a krémek, akkor keverjük össze.

3. Lépés

3 részre vágjuk a piskótát és minden réteget megkenünk a krémmel és kívülről is bekenjük. Tejszínhabbal illetve citromkarikákkal dekorálhatjuk

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új