HIRDETŐ
Forrás: Canva
Klasszikus fasírt
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
6
- 500 g darált sertéshús
- 1 Fej nagyobb vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tojás
- 1 evőkanál sör vagy tej
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- bors
- opcionális fűszerek pl petrezselyem
- Paprika
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
A darált húst a zúzott vöröshagymával, fokhagymával, tojással, sörrel/tejjel, zsemlemorzsával, sóval, borssal és a választott fűszerekkel összekeverjük.
2. Lépés
Az így kapott töltelékből kézzel formálunk fasírtokat.
3. Lépés
Egy nagyobb serpenyőben, közepes láng felett melegítünk elő 2 evőkanál olajat.
4. Lépés
A formált fasírtokat megforrósítjuk mindkét oldalukat, amíg aranyszínűek nem lesznek.
5. Lépés
Az elkészült fasírtokat kínálhatjuk salátával, kenyérrel, vagy a kedvenc feltétjeinkkel. Jó étvágyat!