HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Klasszikus olasz Gombás rizotto

A gombás rizotto egy klasszikus olasz étel, amelyben a rizs a főszereplő. Ebben a verzióban gombával és parmezán sajttal dúsítva lesz igazán gusztusos. Az elkészítése bizonyos mértékben időigényes, de minden percre megéri várni.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 40 g vaj Hozzáadott
  • 1 Közepes fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 250 g rizs (pl. Arborio) Hozzáadott
  • 125 ml fehérbor Hozzáadott
  • 1 l zöldségleves alapleves Hozzáadott
  • 500 g gomba (pl. csiperke) Hozzáadott
  • 70 g parmezán sajt Hozzáadott
  • só és bors Hozzáadott
  • friss petrezselyem a tálaláshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Kevés vajon dinszteljük meg a finomra vágott hagymát. Adjuk hozzá a rizst és pirítsuk, hogy az szépen befedődjön a zsiradékkal. Öntsük hozzá a bort, majd közepes lángon főzzük, amíg a rizs fel nem szívja.

2. Lépés

Közben a maradék vajon pirítsuk meg a felszeletelt gombát. Sózzuk, borsozzuk.

3. Lépés

Amikor a rizs már beszívta a bort, kezdjünk el hozzáadni a zöldséglevest. Kevergetve főzzük tovább, és mindig csak annyi levest öntsünk hozzá, amennyit a rizs éppen beszív.

4. Lépés

Amikor a rizs már majdnem kész, keverjük hozzá a gombát és a reszelt parmezán sajtot. Fűszerezzük sóval, borssal ízlés szerint. Adjunk hozzá egy kevés petrezselymet.

5. Lépés

Tálaláskor szórjuk meg az ételt friss petrezselyemmel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új