HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Klasszikus olasz Gombás rizotto

A gombás rizotto egy klasszikus olasz étel, amelyben a rizs a főszereplő. Ebben a verzióban gombával és parmezán sajttal dúsítva lesz igazán gusztusos. Az elkészítése bizonyos mértékben időigényes, de minden percre megéri várni.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 40 g vaj Hozzáadott
  • 1 Közepes fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 250 g rizs (pl. Arborio) Hozzáadott
  • 125 ml fehérbor Hozzáadott
  • 1 l zöldségleves alapleves Hozzáadott
  • 500 g gomba (pl. csiperke) Hozzáadott
  • 70 g parmezán sajt Hozzáadott
  • só és bors Hozzáadott
  • friss petrezselyem a tálaláshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Kevés vajon dinszteljük meg a finomra vágott hagymát. Adjuk hozzá a rizst és pirítsuk, hogy az szépen befedődjön a zsiradékkal. Öntsük hozzá a bort, majd közepes lángon főzzük, amíg a rizs fel nem szívja.

2. Lépés

Közben a maradék vajon pirítsuk meg a felszeletelt gombát. Sózzuk, borsozzuk.

3. Lépés

Amikor a rizs már beszívta a bort, kezdjünk el hozzáadni a zöldséglevest. Kevergetve főzzük tovább, és mindig csak annyi levest öntsünk hozzá, amennyit a rizs éppen beszív.

4. Lépés

Amikor a rizs már majdnem kész, keverjük hozzá a gombát és a reszelt parmezán sajtot. Fűszerezzük sóval, borssal ízlés szerint. Adjunk hozzá egy kevés petrezselymet.

5. Lépés

Tálaláskor szórjuk meg az ételt friss petrezselyemmel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek