HIRDETŐ

Klasszikus zöldbableves

A klasszikus zöldbableves egy könnyű és mégis tartalmas leves, ami a magyar konyha egyik legnépszerűbb receptje. Az elkészítése egyszerű, a bab és a zöldségek íze pedig tökéletesen harmonizál egymással.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 25 dkg zöldbab Hozzáadott
  • 1 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 Közepes sárgarépa Hozzáadott
  • 1 Közepes petrezselyemgyökér Hozzáadott
  • 1 csapott evőkanál liszt Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 1 teáskanál Paprika Hozzáadott
  • 1 evőkanál paradicsompüré Hozzáadott
  • só, bors, ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 csokor Petrezselyem Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

A zöldbabot megtisztítjuk, megmossuk, majd kis darabokra vágjuk.

2. Lépés

A vöröshagymát apróra vágjuk, majd az olajon üvegesre pirítjuk.

3. Lépés

Hozzáadjuk a finomra vágott fokhagymát, és kevergetve együtt pirítjuk.

4. Lépés

Beletesszük a kockára vágott sárgarépát és petrezselyemgyökeret, majd együtt pároljuk néhány percig.

5. Lépés

Sózzuk, borsozzuk, majd meghintjük a paprikával és az liszttel. Kevergetjük folyamatosan 1-2 percig.

6. Lépés

Öntünk rá kb. 1,2 liter vizet, majd belekeverjük a paradicsompürét is.

7. Lépés

Beletesszük a zöldbabot, majd közepes lángon főzzük, míg a bab megpuhul.

8. Lépés

Az utolsó percben meghintjük a finomra vágott petrezselyemmel.

9. Lépés

Forrón tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új