Klasszikus zöldbableves
A klasszikus zöldbableves egy könnyű és mégis tartalmas leves, ami a magyar konyha egyik legnépszerűbb receptje. Az elkészítése egyszerű, a bab és a zöldségek íze pedig tökéletesen harmonizál egymással.
Hozzávalók
- 25 dkg zöldbab
- 1 Fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 Közepes sárgarépa
- 1 Közepes petrezselyemgyökér
- 1 csapott evőkanál liszt
- 2 evőkanál olaj
- 1 teáskanál Paprika
- 1 evőkanál paradicsompüré
- só, bors, ízlés szerint
- 1 csokor Petrezselyem
Eljárás
A zöldbabot megtisztítjuk, megmossuk, majd kis darabokra vágjuk.
A vöröshagymát apróra vágjuk, majd az olajon üvegesre pirítjuk.
Hozzáadjuk a finomra vágott fokhagymát, és kevergetve együtt pirítjuk.
Beletesszük a kockára vágott sárgarépát és petrezselyemgyökeret, majd együtt pároljuk néhány percig.
Sózzuk, borsozzuk, majd meghintjük a paprikával és az liszttel. Kevergetjük folyamatosan 1-2 percig.
Öntünk rá kb. 1,2 liter vizet, majd belekeverjük a paradicsompürét is.
Beletesszük a zöldbabot, majd közepes lángon főzzük, míg a bab megpuhul.
Az utolsó percben meghintjük a finomra vágott petrezselyemmel.
Forrón tálaljuk.