:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/lVieTCevC3D0CFY8ITm9/ad79251eac17a93c3c258d89d0c074.png)
Forrás: freepik
Kókuszcsók
Ez valóban a legfinomabb kókuszcsók recept, amit valaha is kipróbáltam.
Hozzávalók
- 5 tojásfehérje
- 20 dkg cukor
- 1 Csomag vaníliás cukor
- 25 dkg kókuszreszelék
- 1 evőkanál önserkentő liszt
Eljárás
Melegítsük elő a sütőt 150 fokra, alul-felül sütéssel.
Egy nagy tálba tegyük a tojásfehérjéket és kezdjük el habbá verni. A habverést addig folytassuk, amíg a fehérje kemény, fényes habbá nem válik. Itt fontos, hogy a tojásfehérjét szobahőmérsékleten használjuk.
A tojásfehérje habhoz adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és a lisztet is, nagyon óvatosan, apránként belekeverve.
Végül keverjük hozzá a kókuszreszeléket is. Figyeljünk oda, hogy ne keverjük túl a masszát, mert akkor a kókuszszemcsék összeragadnak.
Egy sütőpapírral bélelt tepsire kanalazzuk rá a masszát. Az adag nagysága tetszés szerint alakítható.
Süssük 15-20 percig, de itt fontos, hogy ne piruljon meg nagyon, mert akkor száraz lesz a végeredmény. A sütési idő végén ezt jó figyelni!
A kész kókuszcsókokat hagyjuk kihűlni, majd egy éles késsel szedjük le őket a sütőpapírról.
Tálalás előtt pakoljuk hűtőbe legalább egy órára! Ez adja meg a tökéletes állagot a csóknak.