HIRDETŐ

Forrás: canva

Köménymagleves

Ez a leves igazán jellegzetes ízzel rendelkezik, és nagyszerű választás lehet, ha van egy kis extra időd a konyhában tölteni. Egyszerre van benne a magyar konyha összetettsége és egyszerűsége.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 evőkanál köménymag Hozzáadott
  • 112 l húsleves alap (a legjobb ha házi készítésű) Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 1 evőkanál liszt Hozzáadott
  • 150 g tejföl Hozzáadott
  • 3 tojás Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Először is, pirítsuk meg a köménymagot egy serpenyőben. Figyeljünk oda, ne égjen oda, mert az keserűvé teszi a levest.

2. Lépés

Az olajon futtassuk meg a lisztet, majd adjuk hozzá a pirított köménymagot. Ügyeljünk, hogy ez a rántás ne legyen túl sötét. Ajánlom, hogy közepes lángon dolgozz.

3. Lépés

Folyamatos keverés mellett öntsük fel a húslevessel, és hagyjuk felforrni. Ekkor már érezheted, hogy a kömény illata mindenhol ott van.

4. Lépés

Adjuk hozzá a tejfölt, majd ízesítsük sóval, borssal. Ha szereted a savanykás ízeket, egy kis citromlével is bolondíthatsz rajta.

5. Lépés

A végén, amikor már majdnem készen van, ütjünk bele 3 tojást. Ne keverjük túl gyakran, hogy a tojás szép nagy darabokban megmaradjon.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új