HIRDETŐ

Forrás: canva

Köménymagleves

Ez a leves igazán jellegzetes ízzel rendelkezik, és nagyszerű választás lehet, ha van egy kis extra időd a konyhában tölteni. Egyszerre van benne a magyar konyha összetettsége és egyszerűsége.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 evőkanál köménymag Hozzáadott
  • 112 l húsleves alap (a legjobb ha házi készítésű) Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 1 evőkanál liszt Hozzáadott
  • 150 g tejföl Hozzáadott
  • 3 tojás Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Először is, pirítsuk meg a köménymagot egy serpenyőben. Figyeljünk oda, ne égjen oda, mert az keserűvé teszi a levest.

2. Lépés

Az olajon futtassuk meg a lisztet, majd adjuk hozzá a pirított köménymagot. Ügyeljünk, hogy ez a rántás ne legyen túl sötét. Ajánlom, hogy közepes lángon dolgozz.

3. Lépés

Folyamatos keverés mellett öntsük fel a húslevessel, és hagyjuk felforrni. Ekkor már érezheted, hogy a kömény illata mindenhol ott van.

4. Lépés

Adjuk hozzá a tejfölt, majd ízesítsük sóval, borssal. Ha szereted a savanykás ízeket, egy kis citromlével is bolondíthatsz rajta.

5. Lépés

A végén, amikor már majdnem készen van, ütjünk bele 3 tojást. Ne keverjük túl gyakran, hogy a tojás szép nagy darabokban megmaradjon.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek