Forrás: ildipapp from Canva
Koncentrált zöldségleves
A saját húsleves készítése remek ötlet azoknak, akik természetes és egészséges alternatívát keresnek a vásárolt húsleveskockák helyett. Évek óta magam készítem ezt az egyszerű receptet, és mindig el vagyok ragadtatva az intenzív ízétől és aromájától. Biztosíthatom, hogy nemcsak vegetáriánusoknak, hanem bárkinek megfelel, aki egy finom házi levest szeretne élvezni.
Hozzávalók
- 2 sárgarépa
- 1 Petrezselyem
- 1 fél Zeller
- 2 hagyma
- 2 fogak Fokhagyma
- 2 levelek Babér
- Néhány borsszem
- fél teáskanál só
- 2 liter Vizek
Eljárás
Forrósítsuk fel a vizet egy edényben. Közben mossuk meg és szeleteljük fel a sárgarépát, a petrezselymet és a zellert. A hagymát és a fokhagymát vágjuk durvára.
Amikor a víz forrni kezd, adjuk hozzá az összes zöldséget, a babérlevelet és a borsszemeket. Vegyük lejjebb a hőfokot, majd alacsony hőfokon főzzük a levest körülbelül 30 percig. Közben többször fedje le a fazekat, és keverje meg, hogy a hozzávalók ne égjenek meg.
Ezután vegye le az edényt a tűzről. Adjuk hozzá a sót, és óvatosan keverjük meg. Hagyja a húslevest és a zöldségeket további 20 percig pihenni.
Miután ez az idő letelt, szűrje át a levest egy szitán. Az értékes koncentrátum készen áll a felhasználásra. Azonnal felhasználhatja, de le is hűtheti, és akár 5 napig is tárolhatja a hűtőben, vagy lefagyaszthatja.