HIRDETŐ

Forrás: ildipapp from Canva

Koncentrált zöldségleves

A saját húsleves készítése remek ötlet azoknak, akik természetes és egészséges alternatívát keresnek a vásárolt húsleveskockák helyett. Évek óta magam készítem ezt az egyszerű receptet, és mindig el vagyok ragadtatva az intenzív ízétől és aromájától. Biztosíthatom, hogy nemcsak vegetáriánusoknak, hanem bárkinek megfelel, aki egy finom házi levest szeretne élvezni.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
2
  • 2 sárgarépa Hozzáadott
  • 1 Petrezselyem Hozzáadott
  • 1 fél Zeller Hozzáadott
  • 2 hagyma Hozzáadott
  • 2 fogak Fokhagyma Hozzáadott
  • 2 levelek Babér Hozzáadott
  • Néhány borsszem Hozzáadott
  • fél teáskanál só Hozzáadott
  • 2 liter Vizek Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Forrósítsuk fel a vizet egy edényben. Közben mossuk meg és szeleteljük fel a sárgarépát, a petrezselymet és a zellert. A hagymát és a fokhagymát vágjuk durvára.

2. Lépés

Amikor a víz forrni kezd, adjuk hozzá az összes zöldséget, a babérlevelet és a borsszemeket. Vegyük lejjebb a hőfokot, majd alacsony hőfokon főzzük a levest körülbelül 30 percig. Közben többször fedje le a fazekat, és keverje meg, hogy a hozzávalók ne égjenek meg.

3. Lépés

Ezután vegye le az edényt a tűzről. Adjuk hozzá a sót, és óvatosan keverjük meg. Hagyja a húslevest és a zöldségeket további 20 percig pihenni.

4. Lépés

Miután ez az idő letelt, szűrje át a levest egy szitán. Az értékes koncentrátum készen áll a felhasználásra. Azonnal felhasználhatja, de le is hűtheti, és akár 5 napig is tárolhatja a hűtőben, vagy lefagyaszthatja.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új