HIRDETŐ
Könnyed málnás tiramisu
Ez a desszert egy könnyedebb változata a hagyományos olasz tiramisunak, melynek ízvilágát a friss málnák teszik különlegessé.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 250 g mascarpone sajt
- 100 ml tejszín
- 2 tojás
- 1⁄2 Csésze porcukor
- 1⁄2 Csésze erős kávé
- 1⁄4 Csésze likőr vagy rum
- 24 babapiskóta
- 2 Csésze friss málna
- csokoládé morzsák a díszítéshez
HIRDETŐ
Eljárás
17 perc.
1. Lépés
Keverjük össze a mascarpone sajtot a tejszínnel, majd habosítsuk fel.
2. Lépés
Egy más tálban keverjük össze a tojásokat és a porcukrot.
3. Lépés
Keverjük hozzá a tojásos masszához a mascarpone-sajtos masszát.
4. Lépés
Keverjük össze az erős kávét a likőrrel vagy rummal egy tálcában.
5. Lépés
Forgassuk be a babapiskótákat a likőrös kávéba, majd rétegezzük ki azok a tál aljára.
6. Lépés
Adagoljunk a babapiskótára a krémből, ami után helyezzük rá a málnát.
7. Lépés
Ismételjük meg a rétegeket, amíg a tál megtelik.
8. Lépés
Tegyük a tiramisut hűtőbe legalább 2 órára.
9. Lépés
Tálalás előtt szórjuk meg a csokoládé morzsákkal.