HIRDETŐ

Könnyű Fahéjas Szilvás Süti

A könnyű fahéjas szilvás süti egy gazdag ízű, ugyanakkor könnyű elkészíteni. Ez az ideális sütemény a jól érett, ízletes szilváknak és az idősebb fahéjnak köszönhetően. Különösen jó, ha egy forró téli nap végén teával tálalják.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12
  • 5 ks szilva Hozzáadott
  • 200 g liszt Hozzáadott
  • 150 g cukor Hozzáadott
  • 100 g vaj Hozzáadott
  • 3 ks tojás Hozzáadott
  • 2 teáskanál sütőpor Hozzáadott
  • 1 evőkanál Fahéj Hozzáadott
  • csipet só Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra.

2. Lépés

A szilvákat mossuk meg, vágjuk félbe és magozzuk ki.

3. Lépés

A lisztet keverjük össze a sütőporral, a fahéjjal és a sóval.

4. Lépés

A vajat keverjük össze a cukorral habosra, majd adjuk hozzá a tojásokat egyenként.

5. Lépés

Adagoljuk hozzá az összekevert lisztet fokozatosan.

6. Lépés

A tésztát öntsük egy sütőpapírral bélelt tepsibe.

7. Lépés

Helyezzük a szilvákat a tészta tetejére, majd szórjuk meg cukorral és fahéjjal.

8. Lépés

Süssük 30-35 percig, vagy amíg a tészta aranyszínű és a szilvák puhák.

9. Lépés

Ha kész, hagyjuk kihűlni a sütőrácson.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új