HIRDETŐ
Könnyű Fahéjas Szilvás Süti
A könnyű fahéjas szilvás süti egy gazdag ízű, ugyanakkor könnyű elkészíteni. Ez az ideális sütemény a jól érett, ízletes szilváknak és az idősebb fahéjnak köszönhetően. Különösen jó, ha egy forró téli nap végén teával tálalják.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
12
- 5 ks szilva
- 200 g liszt
- 150 g cukor
- 100 g vaj
- 3 ks tojás
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 evőkanál Fahéj
- csipet só
HIRDETŐ
Eljárás
50 perc.
1. Lépés
Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra.
2. Lépés
A szilvákat mossuk meg, vágjuk félbe és magozzuk ki.
3. Lépés
A lisztet keverjük össze a sütőporral, a fahéjjal és a sóval.
4. Lépés
A vajat keverjük össze a cukorral habosra, majd adjuk hozzá a tojásokat egyenként.
5. Lépés
Adagoljuk hozzá az összekevert lisztet fokozatosan.
6. Lépés
A tésztát öntsük egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
7. Lépés
Helyezzük a szilvákat a tészta tetejére, majd szórjuk meg cukorral és fahéjjal.
8. Lépés
Süssük 30-35 percig, vagy amíg a tészta aranyszínű és a szilvák puhák.
9. Lépés
Ha kész, hagyjuk kihűlni a sütőrácson.