HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Könnyű krémes sült tofu sajttorta

Ez a desszert a hagyományos sajttorta finom csavarja, selyemtofuval készül. A tofu nem csak selymesebbé teszi a sajtos süteményt, mint a többi sajttorta, de egy kellemesen egészségesebbé is teszi. Ez a krémes sajttorta nem túl édes, és a szénhidráttartalmú bűntudat nélkül hagyja jóllakottan.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 600 g Selyemtofu, lecsepegtetve Hozzáadott
  • 1 csésze Nyers kesudió (egy éjszakán át áztatva, vagy egy órán át forró vízben) Hozzáadott
  • 12 csésze friss citromlé Hozzáadott
  • 12 csésze Bio nádcukor Hozzáadott
  • 2 kanalak vanília kivonat Hozzáadott
  • 14 teáskanál tengeri só Hozzáadott
  • 1 Előre elkészített vegán graham keksz kéreg Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

80 perc.
1. Lépés

Melegítse elő a sütőt 176 °C-ra. Amíg a sütő melegszik, tegye a lecsöpögtetett selyemtofut és a beáztatott kesudiót egy turmixgépbe. Ne felejtsük el jól lecsepegtetni a kesudiót a turmixolás előtt; a felesleges víz túlságosan átázottá teheti a sajttortát.

2. Lépés

Adja a citromlevet, a nádcukrot, a vaníliakivonatot és a tengeri sót a turmixgépbe. Addig turmixoljuk, amíg a keverék sima és krémes nem lesz. Hagyja a turmixgépet pár percig futni, ügyelve arra, hogy ne legyenek csomók. Minél simább, annál finomabb lesz a sajttortája.

3. Lépés

Öntse a tofukeveréket az előre elkészített graham kekszes kéregbe. Biztosítva, hogy egyenletesen eloszoljon. Ez biztosítja, hogy a sajttortád egyenletesen süljön meg, és egyenletes legyen az íze.

4. Lépés

Süssük 60 percig, amíg a sajttorta teteje enyhén megbarnul. Sütés után hagyjuk a sajttortát kissé nyitott ajtóval a sütőben kihűlni. Ez megakadályozza a hirtelen hőmérséklet-változást, amely a sajttorta megrepedését okozza.

5. Lépés

Miután szobahőmérsékleten kihűlt, tegye a sajttortát legalább 4 órára (vagy a legjobb eredmény érdekében egy éjszakára) a hűtőbe. Ez a lépés kritikus fontosságú, mivel lehetővé teszi, hogy a sajttorta megszilárduljon, szilárd és bársonyos állagot adva neki.

6. Lépés

Tálalás előtt hagyjuk a sajttortát 10-15 percig állni. Ez hatékonyabban szabadítja fel az ízeket, és kielégítőbb desszertélményt eredményez.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek