HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Könnyű krémes sült tofu sajttorta

Ez a desszert a hagyományos sajttorta finom csavarja, selyemtofuval készül. A tofu nem csak selymesebbé teszi a sajtos süteményt, mint a többi sajttorta, de egy kellemesen egészségesebbé is teszi. Ez a krémes sajttorta nem túl édes, és a szénhidráttartalmú bűntudat nélkül hagyja jóllakottan.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 600 g Selyemtofu, lecsepegtetve Hozzáadott
  • 1 csésze Nyers kesudió (egy éjszakán át áztatva, vagy egy órán át forró vízben) Hozzáadott
  • 12 csésze friss citromlé Hozzáadott
  • 12 csésze Bio nádcukor Hozzáadott
  • 2 kanalak vanília kivonat Hozzáadott
  • 14 teáskanál tengeri só Hozzáadott
  • 1 Előre elkészített vegán graham keksz kéreg Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

80 perc.
1. Lépés

Melegítse elő a sütőt 176 °C-ra. Amíg a sütő melegszik, tegye a lecsöpögtetett selyemtofut és a beáztatott kesudiót egy turmixgépbe. Ne felejtsük el jól lecsepegtetni a kesudiót a turmixolás előtt; a felesleges víz túlságosan átázottá teheti a sajttortát.

2. Lépés

Adja a citromlevet, a nádcukrot, a vaníliakivonatot és a tengeri sót a turmixgépbe. Addig turmixoljuk, amíg a keverék sima és krémes nem lesz. Hagyja a turmixgépet pár percig futni, ügyelve arra, hogy ne legyenek csomók. Minél simább, annál finomabb lesz a sajttortája.

3. Lépés

Öntse a tofukeveréket az előre elkészített graham kekszes kéregbe. Biztosítva, hogy egyenletesen eloszoljon. Ez biztosítja, hogy a sajttortád egyenletesen süljön meg, és egyenletes legyen az íze.

4. Lépés

Süssük 60 percig, amíg a sajttorta teteje enyhén megbarnul. Sütés után hagyjuk a sajttortát kissé nyitott ajtóval a sütőben kihűlni. Ez megakadályozza a hirtelen hőmérséklet-változást, amely a sajttorta megrepedését okozza.

5. Lépés

Miután szobahőmérsékleten kihűlt, tegye a sajttortát legalább 4 órára (vagy a legjobb eredmény érdekében egy éjszakára) a hűtőbe. Ez a lépés kritikus fontosságú, mivel lehetővé teszi, hogy a sajttorta megszilárduljon, szilárd és bársonyos állagot adva neki.

6. Lépés

Tálalás előtt hagyjuk a sajttortát 10-15 percig állni. Ez hatékonyabban szabadítja fel az ízeket, és kielégítőbb desszertélményt eredményez.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új