HIRDETŐ

Körtés torta könnyed tésztával

Egy igazán finom és gyümölcsös édesség, a könnyed tésztával tökéletesen kiegészülve. A szükséges hozzávalók nagy része valószínűleg már a hűtőben/ kamrában megtalálható, így az elkészítése sem lesz bonyolult feladat.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 60 dkg körtés kompót (a levével együtt) Hozzáadott
  • 30 dkg liszt Hozzáadott
  • 15 dkg cukor Hozzáadott
  • 2 tojás Hozzáadott
  • 20 dkg vaj Hozzáadott
  • 3 dl tej Hozzáadott
  • 2 csapott teáskanál sütőpor Hozzáadott
  • csipet só Hozzáadott
  • vanília aroma Hozzáadott
  • porcukor a tetejére Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

A vajat megolvasztjuk és kihűtjük. A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sütőport, a sót és a cukrot, majd összekeverjük őket.

2. Lépés

Közepébe mélyedést készítünk, beleütjük a tojásokat, hozzáadjuk a vajat, a tejet és a vanília-aromát, majd összegyúrjuk.

3. Lépés

A masszából kis darabokat tépünk le, ujjainkkal a tepsibe nyomkodjuk őket, de úgy, hogy az oldalán is legyen belőle. A tésztarekát kivesszük, majd a tésztába beleöntjük a körtét lecsepegtetve.

4. Lépés

A süteményt előmelegített 220 fokos sütőbe tesszük és addig sütjük, amíg a közepe szépen meg nem barnul (kb. 30-40 perc). Tűpróbát is végezhetünk.

5. Lépés

Ha kihúzzuk a nyársat és rajta nincs tészta, akkor biztosan kész van. Kihűlés után porcukorral meghintjük és kockákra vágjuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új