Körtés torta könnyed tésztával
Egy igazán finom és gyümölcsös édesség, a könnyed tésztával tökéletesen kiegészülve. A szükséges hozzávalók nagy része valószínűleg már a hűtőben/ kamrában megtalálható, így az elkészítése sem lesz bonyolult feladat.
Hozzávalók
- 60 dkg körtés kompót (a levével együtt)
- 30 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 2 tojás
- 20 dkg vaj
- 3 dl tej
- 2 csapott teáskanál sütőpor
- csipet só
- vanília aroma
- porcukor a tetejére
Eljárás
A vajat megolvasztjuk és kihűtjük. A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sütőport, a sót és a cukrot, majd összekeverjük őket.
Közepébe mélyedést készítünk, beleütjük a tojásokat, hozzáadjuk a vajat, a tejet és a vanília-aromát, majd összegyúrjuk.
A masszából kis darabokat tépünk le, ujjainkkal a tepsibe nyomkodjuk őket, de úgy, hogy az oldalán is legyen belőle. A tésztarekát kivesszük, majd a tésztába beleöntjük a körtét lecsepegtetve.
A süteményt előmelegített 220 fokos sütőbe tesszük és addig sütjük, amíg a közepe szépen meg nem barnul (kb. 30-40 perc). Tűpróbát is végezhetünk.
Ha kihúzzuk a nyársat és rajta nincs tészta, akkor biztosan kész van. Kihűlés után porcukorral meghintjük és kockákra vágjuk.