:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/XMUQY5UgJlSOo7s8U95d/75430ba8c5b00550f91d3747296c75.jpeg)
Forrás: isabelpoulin from Canva
Krémes savanyú burgonyaleves
Egy finom krémes, tejfölös burgonyaleves receptje, amely felmelegít a hideg napokon.
Hozzávalók
- 1 kg Burgonya
- 75 g Vaj
- 2 db Sárgarépa
- 3 gerezd Fokhagyma
- 1 The Onion
- 1 Kanál őrölt édes paprika
- Citromhéj
- 200 ml Tejföl
- só és fekete bors ízlés szerint
Eljárás
Hámozza meg, tisztítsa meg és vágja kisebb darabokra a burgonyát. A hagymát és a sárgarépát apróra vágjuk. Nyomjuk meg a fokhagymagerezdeket.
Olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben, adjuk hozzá az apróra vágott zöldségeket, és pirítsuk aranyszínűre.
A keveréket tegyük át egy lábosba, adjuk hozzá az őrölt paprikát, a sót, a borsot és a citromhéjat, majd keverjük össze az egészet.
Fedjük le vízzel, hogy a zöldségeket és a burgonyát teljesen ellepje, és főzzük körülbelül 30 percig, amíg a burgonya megpuhul.
Amikor a burgonya megfőtt, turmixgépben simára pürésítjük. Hagyjuk a levest egy darabig főni.
Végül adjuk hozzá a tejfölt, keverjük alaposan össze, és ha szükséges, fűszerezzük.