HIRDETŐ

Forrás: isabelpoulin from Canva

Krémes savanyú burgonyaleves

Egy finom krémes, tejfölös burgonyaleves receptje, amely felmelegít a hideg napokon.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 1 kg Burgonya Hozzáadott
  • 75 g Vaj Hozzáadott
  • 2 db Sárgarépa Hozzáadott
  • 3 gerezd Fokhagyma Hozzáadott
  • 1 The Onion Hozzáadott
  • 1 Kanál őrölt édes paprika Hozzáadott
  • Citromhéj Hozzáadott
  • 200 ml Tejföl Hozzáadott
  • só és fekete bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Hámozza meg, tisztítsa meg és vágja kisebb darabokra a burgonyát. A hagymát és a sárgarépát apróra vágjuk. Nyomjuk meg a fokhagymagerezdeket.

2. Lépés

Olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben, adjuk hozzá az apróra vágott zöldségeket, és pirítsuk aranyszínűre.

3. Lépés

A keveréket tegyük át egy lábosba, adjuk hozzá az őrölt paprikát, a sót, a borsot és a citromhéjat, majd keverjük össze az egészet.

4. Lépés

Fedjük le vízzel, hogy a zöldségeket és a burgonyát teljesen ellepje, és főzzük körülbelül 30 percig, amíg a burgonya megpuhul.

5. Lépés

Amikor a burgonya megfőtt, turmixgépben simára pürésítjük. Hagyjuk a levest egy darabig főni.

6. Lépés

Végül adjuk hozzá a tejfölt, keverjük alaposan össze, és ha szükséges, fűszerezzük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek