HIRDETŐ

Forrás: isabelpoulin from Canva

Krémes savanyú burgonyaleves

Egy finom krémes, tejfölös burgonyaleves receptje, amely felmelegít a hideg napokon.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 1 kg Burgonya Hozzáadott
  • 75 g Vaj Hozzáadott
  • 2 db Sárgarépa Hozzáadott
  • 3 gerezd Fokhagyma Hozzáadott
  • 1 The Onion Hozzáadott
  • 1 Kanál őrölt édes paprika Hozzáadott
  • Citromhéj Hozzáadott
  • 200 ml Tejföl Hozzáadott
  • só és fekete bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Hámozza meg, tisztítsa meg és vágja kisebb darabokra a burgonyát. A hagymát és a sárgarépát apróra vágjuk. Nyomjuk meg a fokhagymagerezdeket.

2. Lépés

Olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben, adjuk hozzá az apróra vágott zöldségeket, és pirítsuk aranyszínűre.

3. Lépés

A keveréket tegyük át egy lábosba, adjuk hozzá az őrölt paprikát, a sót, a borsot és a citromhéjat, majd keverjük össze az egészet.

4. Lépés

Fedjük le vízzel, hogy a zöldségeket és a burgonyát teljesen ellepje, és főzzük körülbelül 30 percig, amíg a burgonya megpuhul.

5. Lépés

Amikor a burgonya megfőtt, turmixgépben simára pürésítjük. Hagyjuk a levest egy darabig főni.

6. Lépés

Végül adjuk hozzá a tejfölt, keverjük alaposan össze, és ha szükséges, fűszerezzük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új