Forrás: ikarahma from Canva
Krémleves csirke
Ez a krémleves csirke finom és laktató. Ideális gyors ebéd a munkahét során.
Hozzávalók
- 400 g csirkemell
- 2 db sárgarépa
- 1 db The Onion
- 2 db burgonya
- 200 ml főzőtejszín
- 1 db csirke húsleves
- 1 tk Só
- 1 tk őrölt fekete bors
Eljárás
Készítse elő az összes hozzávalót. A csirke mellét mosd meg, tisztítsd meg és vágd ki kisebb darabokra. A répát, hagymát és a burgonyát hámozd meg és vágd ki kisebb kockákra.
Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a hagymát és pirítjuk, amíg az nem lesz üveges. Hozzáadjuk a csirke darabokat és mindkét oldalukat pirítjuk.
Hozzáadjuk az apróra vágott répát és krumplit a fazékhoz, a hagymával pirított csirkedarabokat, a zöldséglevest és felöntjük vízzel. Hagyjuk párolódni körülbelül 20 percig.
20 perc után hozzáadjuk a főzőtejszínt, sót és borsot. A levest további 10 percig főzzük, majd botmixerrel simára keverjük.
Tálalja forrón egy szelet kenyérrel. Jó étvágyat!