HIRDETŐ
Krumpli tócsni
A krumpli tócsni hagyományos magyar étel. Magában vagy köretként is fogyasztható, de bármilyen húsos étel mellé tökéletes választás. Egyszerű és gyors, ha egy finom és tartalmas fogásra vágysz!
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 1 kg burgonya
- 2 ks tojás
- 2 evőkanál liszt
- 1 ks hagyma
- fél teáskanál őrölt bors
- 1 teáskanál só
- olaj (a sütéshez)
HIRDETŐ
Eljárás
40 perc.
1. Lépés
Egy serpenyőben felhevítjük az olajat.
2. Lépés
Kanállal adagokat veszünk ki a masszából, és a serpenyőben laposra formázzuk. Ügyeljünk arra, hogy a tócsnik ne legyenek túl vastagok, hogy átsüljenek.
3. Lépés
Mindkét oldalukat aranybarnára sütjük.
4. Lépés
A kész tócsnikat papírtörlőre tesszük, hogy felesleges zsiradékot felszívja.
5. Lépés
Forrón tálaljuk, előételként, köretként, vagy akár főételként is.