HIRDETŐ

Krumpli tócsni

A krumpli tócsni hagyományos magyar étel. Magában vagy köretként is fogyasztható, de bármilyen húsos étel mellé tökéletes választás. Egyszerű és gyors, ha egy finom és tartalmas fogásra vágysz!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg burgonya Hozzáadott
  • 2 ks tojás Hozzáadott
  • 2 evőkanál liszt Hozzáadott
  • 1 ks hagyma Hozzáadott
  • fél teáskanál őrölt bors Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • olaj (a sütéshez) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Egy serpenyőben felhevítjük az olajat.

2. Lépés

Kanállal adagokat veszünk ki a masszából, és a serpenyőben laposra formázzuk. Ügyeljünk arra, hogy a tócsnik ne legyenek túl vastagok, hogy átsüljenek.

3. Lépés

Mindkét oldalukat aranybarnára sütjük.

4. Lépés

A kész tócsnikat papírtörlőre tesszük, hogy felesleges zsiradékot felszívja.

5. Lépés

Forrón tálaljuk, előételként, köretként, vagy akár főételként is.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új