HIRDETŐ
Kulajda z cukety
Sviežá letná polievka, keď je všade plno cukiet :-)
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 300 g Megtisztított cukkini
- 1 The Onion áztassuk előre a gombákat
- 3 Nagyobb Burgonya
- vagy Húsleves víz
- vagy Kókuszolaj vaj
- 1 EK Simliszt
- főzőtejszín
- Friss kapor
- Fekete bors
- föld Ment
- só Cukor és almaecet ízlés szerint
- 4 tojás Keményre főzve
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
Vágjuk kockákra a hagymát, a cukkinit és a krumplit. A cukkinit forró olajon pirítjuk a babfix-szel, liszttel meghintjük, és pirítás után felöntjük vízzel. Felforraljuk és rövid ideig főzzük. A levest botmixerrel simára keverjük. Hozzáadjuk az áztatott gombát, a krumplit és a fűszereket. Főzzük, amíg a krumpli és a gomba megpuhul. Kevergetjük.
2. Lépés
Röviddel a főzés befejezése előtt tejszínnel enyhítjük, apróra vágott kaporral adjuk hozzá és csak rövid ideig forraljuk. Az levest ecettel és cukorral ízesítjük. Felvágott tojással tálaljuk.
3. Lépés
Jó étvágyat kívánok :-)