HIRDETŐ
Forrás: Pixabay
Különösen népszerű Paradicsomos sajtos tészta
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 500 g tészta (pl. penne, fusilli spagetti)
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 nagy fej hagyma, apróra vágva
- 3 gerezd fokhagyma, aprítva
- 800 g friss paradicsom, apró kockákra vágva (vagy konzerv paradicsom)
- 1 teáskanál só
- 1⁄2 teáskanál frissen őrölt bors
- 1 csipet cukor
- 150 g trappista sajt, lereszelve
- friss bazsalikomlevelek a díszítéshez
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
Forraljuk fel a tésztát nagy fazékben, sós vízben, a csomagoláson található utasítások szerint, de ne főzzük túl, maradjon fogkemény (al dente).
2. Lépés
Közben egy nagy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat. Adjuk hozzá a hagymát, és pároljuk, amíg üveges lesz.
3. Lépés
Adjuk hozzá a fokhagymát, és főzzük tovább 1-2 percig, míg illatos lesz.
4. Lépés
Tegyük bele a paradicsomot, a cukrot, a sót, a borsot és keverjük össze. Fedjük le, és főzzük 10-15 percig.
5. Lépés
Vegyük le a tűzről, majd keverjük bele a lereszelt sajtot.
6. Lépés
Szűrjük le a tésztát, majd keverjük össze a paradicsomos-sajtos öntettel.
7. Lépés
Tálaljuk melegen, friss bazsalikomlevéllel megszórva.