HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Különösen népszerű Paradicsomos sajtos tészta

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g tészta (pl. penne, fusilli spagetti) Hozzáadott
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 1 nagy fej hagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma, aprítva Hozzáadott
  • 800 g friss paradicsom, apró kockákra vágva (vagy konzerv paradicsom) Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 12 teáskanál frissen őrölt bors Hozzáadott
  • 1 csipet cukor Hozzáadott
  • 150 g trappista sajt, lereszelve Hozzáadott
  • friss bazsalikomlevelek a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Forraljuk fel a tésztát nagy fazékben, sós vízben, a csomagoláson található utasítások szerint, de ne főzzük túl, maradjon fogkemény (al dente).

2. Lépés

Közben egy nagy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat. Adjuk hozzá a hagymát, és pároljuk, amíg üveges lesz.

3. Lépés

Adjuk hozzá a fokhagymát, és főzzük tovább 1-2 percig, míg illatos lesz.

4. Lépés

Tegyük bele a paradicsomot, a cukrot, a sót, a borsot és keverjük össze. Fedjük le, és főzzük 10-15 percig.

5. Lépés

Vegyük le a tűzről, majd keverjük bele a lereszelt sajtot.

6. Lépés

Szűrjük le a tésztát, majd keverjük össze a paradicsomos-sajtos öntettel.

7. Lépés

Tálaljuk melegen, friss bazsalikomlevéllel megszórva.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új