HIRDETŐ

Forrás: FB: Varenie je radosť

Kürtöskalács hungarikum

A kürtőskalács egyedülálló és hagyományos magyar édesség, amelyet nyílt tűzön sütnek. Ez a recept segít megteremteni ezt a finom desszertet otthon.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Tészta

  • 750 g finomliszt Hozzáadott
  • 120 g cukor Hozzáadott
  • 40 g friss élesztő Hozzáadott
  • 3 ks tojás Hozzáadott
  • 200 ml tej Hozzáadott
  • 100 g vaj Hozzáadott
  • 2 teáskanál Hozzáadott

Bevonat

  • darált diófélék Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

A tészta elkészítése: Keverje össze a száraz hozzávalókat egy nagy tálban. Melegítse fel a tejet, oldja fel benne a cukrot és az élesztőt, majd adjuk hozzá a tojást és a vajat. Keverje össze a száraz és nedves összetevőket, majd dagassza a tésztát simává.

2. Lépés

Hagyja a tésztát kb. 1 órán keresztül kelni, amíg a térfogata megkétszereződik.

3. Lépés

Készítse el a bevonatot: Keverje össze a cukrot a fahéjjal.

4. Lépés

Tekerjük ki a tésztát, és vágjuk vékony csíkokra. A tésztacsíkokat sarokba tekerjük, majd megkenjük vajjal és megszórjuk dióval.

5. Lépés

Nyílt tűzön, a hengert forgatva 10-15 percig sütjük, amíg a saroktorta aranyszínű nem lesz.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új