Forrás: FB: Varenie je radosť
Kürtöskalács hungarikum
A kürtőskalács egyedülálló és hagyományos magyar édesség, amelyet nyílt tűzön sütnek. Ez a recept segít megteremteni ezt a finom desszertet otthon.
Hozzávalók
Tészta
- 750 g finomliszt
- 120 g cukor
- 40 g friss élesztő
- 3 ks tojás
- 200 ml tej
- 100 g vaj
- 2 teáskanál só
Bevonat
- darált diófélék
Eljárás
A tészta elkészítése: Keverje össze a száraz hozzávalókat egy nagy tálban. Melegítse fel a tejet, oldja fel benne a cukrot és az élesztőt, majd adjuk hozzá a tojást és a vajat. Keverje össze a száraz és nedves összetevőket, majd dagassza a tésztát simává.
Hagyja a tésztát kb. 1 órán keresztül kelni, amíg a térfogata megkétszereződik.
Készítse el a bevonatot: Keverje össze a cukrot a fahéjjal.
Tekerjük ki a tésztát, és vágjuk vékony csíkokra. A tésztacsíkokat sarokba tekerjük, majd megkenjük vajjal és megszórjuk dióval.
Nyílt tűzön, a hengert forgatva 10-15 percig sütjük, amíg a saroktorta aranyszínű nem lesz.