HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: RitaE

Laskagomba pörkölt

Laskagomba pörköltet gyakran készítek, mert az egész családom szereti. A receptet egy rég elhunyt rokontól örököltem, aki mindig azt mondta, hogy a finom étel elkészítéséhez idő, gyakorlat és szeretet szükséges. Ezt az ételt pedig különösen szeretettel készítettem mindig. A recept egyszerű, de a végeredmény íze mindig lenyűgözi a vendégeket.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg laskagomba Hozzáadott
  • 2 nagy vöröshagyma Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál zsír Hozzáadott
  • 1 evőkanál pirospaprika Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 2 dl tejföl Hozzáadott
  • Petrezselyemzöld a tálaláshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

A laskagombát tisztítsd meg, és vágd fel vékony szeletekre. Az éretlen, zsenge gombákat ne dobd ki! Azokat később, a végén mehetnek a pörkölthez, mert gyorsabban megfőnek.

2. Lépés

A hagymát aprítsd fel és a zsíron üvegesre párold. Fontos, hogy ne égesd meg, mert keserű lesz!

3. Lépés

A hagymához add hozzá a zúzott fokhagymát, és a tűzről levéve szórd meg a pirospaprikával.

4. Lépés

Tedd vissza a tűzre, add hozzá a megmosott, felvágott gombát. Sózd, borsozd, és hagyd rotyogni a saját levében, míg a gomba megpuhul. Ha szükséges, kevés vízzel pótolhatod.

5. Lépés

Amikor a gomba már majdnem kész, add hozzá a tejfölt. Nem baj, ha a tejföl kicsit összekocog a gombával, ettől lesz igazán finom.

6. Lépés

Tálaláskor szórd meg friss petrezselyemzölddel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új