Forrás: Freepik
Legjobb pekándiós sütőtök pite
Ez a házias desszert két klasszikus legjobb tulajdonságait ötvözi: a sütőtök földes, finom édességét és a pekándió karamellás, diós finomságát.
Hozzávalók
- 1 Előkészített pitehéj, főzés nélkül
- 1 konzervek Sütőtökpüré
- 3⁄4 csésze kristálycukor
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 1⁄2 teáskanál őrölt szerecsendió
- 1⁄4 teáskanál őrölt szegfűszeg
- 2 Nagy tojások
- 1 csésze Párolt tej
- 1⁄2 csésze Csomagolt barna cukor
- 1⁄2 csésze Kukoricaszirup
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 1 csésze Apróra vágott pekándió
Eljárás
Kezdje azzal, hogy a sütőt előmelegíti 425 fokra (220 fok). Ez a lépés elengedhetetlen ahhoz, hogy a pite egyenletesen süljön meg.
Egy nagy keverőtálban keverje össze a sütőtökpürét, a kristálycukrot, a fahéjat, a szerecsendiót és a szegfűszeget. Fontos, hogy ezeket a hozzávalókat jól összekeverjük, hogy az ízek összeolvadjanak és egyenletesen eloszoljanak a pitében.
A tojásokat addig verjük a keverékhez, amíg teljesen be nem olvadnak. Nagyon fontos, hogy ne verjük túl, nehogy túl sok levegő kerüljön bele, ami a pite felszínének repedezését eredményezheti.
Fokozatosan keverje bele a párolt tejet a sütőtökös keverékbe.
Öntsük ezt a tölteléket az előkészített pitehéjba. Ne feledje, hogy csak a kéreg tetejéig töltse, hogy elkerülje a kiömlést.
Előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Ezután csökkentse a hőmérsékletet 350 fokra, és további 40 percig süsse.
Közben egy kis lábasban, közepes lángon keverje össze a barna cukrot, a kukoricaszirupot és a vaníliát. Főzzük ezt a keveréket állandóan kevergetve, amíg a cukor feloldódik, és sima, karamellszerű mártást kapunk. Ezután keverje bele a pekándiót.
Miután a pite 40 percig sült, óvatosan öntse rá a pekándiós keveréket, egyenletesen eloszlatva.
Tegye vissza a pitét a sütőbe, és süsse további 20 percig, vagy amíg a töltelék meg nem szilárdul.
Végül tálalás előtt legalább 2 órán át hagyja hűlni a pitét. Ez az extra lépés, bár gyakran figyelmen kívül hagyják, kihozza az összes ízt, és tökéletes esztétikát eredményez a piteszeletnek.