HIRDETŐ

Forrás: Freepik

Legjobb pekándiós sütőtök pite

Ez a házias desszert két klasszikus legjobb tulajdonságait ötvözi: a sütőtök földes, finom édességét és a pekándió karamellás, diós finomságát.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 1 Előkészített pitehéj, főzés nélkül Hozzáadott
  • 1 konzervek Sütőtökpüré Hozzáadott
  • 34 csésze kristálycukor Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt fahéj Hozzáadott
  • 12 teáskanál őrölt szerecsendió Hozzáadott
  • 14 teáskanál őrölt szegfűszeg Hozzáadott
  • 2 Nagy tojások Hozzáadott
  • 1 csésze Párolt tej Hozzáadott
  • 12 csésze Csomagolt barna cukor Hozzáadott
  • 12 csésze Kukoricaszirup Hozzáadott
  • 1 teáskanál vanília kivonat Hozzáadott
  • 1 csésze Apróra vágott pekándió Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Kezdje azzal, hogy a sütőt előmelegíti 425 fokra (220 fok). Ez a lépés elengedhetetlen ahhoz, hogy a pite egyenletesen süljön meg.

2. Lépés

Egy nagy keverőtálban keverje össze a sütőtökpürét, a kristálycukrot, a fahéjat, a szerecsendiót és a szegfűszeget. Fontos, hogy ezeket a hozzávalókat jól összekeverjük, hogy az ízek összeolvadjanak és egyenletesen eloszoljanak a pitében.

3. Lépés

A tojásokat addig verjük a keverékhez, amíg teljesen be nem olvadnak. Nagyon fontos, hogy ne verjük túl, nehogy túl sok levegő kerüljön bele, ami a pite felszínének repedezését eredményezheti.

4. Lépés

Fokozatosan keverje bele a párolt tejet a sütőtökös keverékbe.

5. Lépés

Öntsük ezt a tölteléket az előkészített pitehéjba. Ne feledje, hogy csak a kéreg tetejéig töltse, hogy elkerülje a kiömlést.

6. Lépés

Előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Ezután csökkentse a hőmérsékletet 350 fokra, és további 40 percig süsse.

7. Lépés

Közben egy kis lábasban, közepes lángon keverje össze a barna cukrot, a kukoricaszirupot és a vaníliát. Főzzük ezt a keveréket állandóan kevergetve, amíg a cukor feloldódik, és sima, karamellszerű mártást kapunk. Ezután keverje bele a pekándiót.

8. Lépés

Miután a pite 40 percig sült, óvatosan öntse rá a pekándiós keveréket, egyenletesen eloszlatva.

9. Lépés

Tegye vissza a pitét a sütőbe, és süsse további 20 percig, vagy amíg a töltelék meg nem szilárdul.

10. Lépés

Végül tálalás előtt legalább 2 órán át hagyja hűlni a pitét. Ez az extra lépés, bár gyakran figyelmen kívül hagyják, kihozza az összes ízt, és tökéletes esztétikát eredményez a piteszeletnek.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új