HIRDETŐ

Lilahagymás paradicsomsaláta

Friss és roppanós saláta nyári napokra. A lilahagymás paradicsomsaláta színes, ropogós és ízletes, tökéletes grillezett húsok mellé vagy akár önálló ételként is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 ks közepes paradicsom Hozzáadott
  • 2 ks lilahagyma Hozzáadott
  • 4 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 2 evőkanál balzsamecet Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 csokor friss bazsalikom Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

15 perc.
1. Lépés

A paradicsomokat mosd meg, és vágd kb. 1 cm vastag szeletekre.

2. Lépés

A lilahagymákat pucold meg, majd ízlés szerint vágd fel: karikára vagy félkarikára.

3. Lépés

A bazsalikomot szedd szét leveleire, nagyobbakat tépkedd kisebb darabokra.

4. Lépés

Egy nagyobb tálban keverd össze az olívaolajat a balzsamecettel, sózd, borsozd meg.

5. Lépés

A salátaöntetbe tedd bele a paradicsomot, lilahagymát, bazsalikomot, majd óvatosan keverd össze, hogy ne törjön szét a paradicsom.

6. Lépés

Hagyd állni a salátát legalább 10 percet a hűtőben, hogy jól összeérjenek az ízek.

7. Lépés

Tálald frissen, grillezett húsok mellé vagy pusztán, egy szelet ropogós kenyerrel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új