Lilahagymás paradicsomsaláta
Friss és roppanós saláta nyári napokra. A lilahagymás paradicsomsaláta színes, ropogós és ízletes, tökéletes grillezett húsok mellé vagy akár önálló ételként is.
Hozzávalók
- 4 ks közepes paradicsom
- 2 ks lilahagyma
- 4 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál balzsamecet
- só, bors ízlés szerint
- 1 csokor friss bazsalikom
Eljárás
A paradicsomokat mosd meg, és vágd kb. 1 cm vastag szeletekre.
A lilahagymákat pucold meg, majd ízlés szerint vágd fel: karikára vagy félkarikára.
A bazsalikomot szedd szét leveleire, nagyobbakat tépkedd kisebb darabokra.
Egy nagyobb tálban keverd össze az olívaolajat a balzsamecettel, sózd, borsozd meg.
A salátaöntetbe tedd bele a paradicsomot, lilahagymát, bazsalikomot, majd óvatosan keverd össze, hogy ne törjön szét a paradicsom.
Hagyd állni a salátát legalább 10 percet a hűtőben, hogy jól összeérjenek az ízek.
Tálald frissen, grillezett húsok mellé vagy pusztán, egy szelet ropogós kenyerrel.