HIRDETŐ

Magyaros borsóleves galuskával

Egy hagyományos magyar étel, amelyet általában vasárnaponként főznek. Az ízletes és tápláló leves fő kelléke a sárgaborsó, amelyet vargányával és sonkával ízesítenek. A galuskák pedig finom, puha és szaftosak lesznek.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 400 g sárgaborsó Hozzáadott
  • 1 Közepes fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 ks vargánya Hozzáadott
  • 150 g füstölt sonka Hozzáadott
  • 1 ks babérlevél Hozzáadott
  • 2 tk őrölt kömény Hozzáadott
  • 1 tk ölt piros paprika Hozzáadott
  • 1 tk Hozzáadott
  • 1 csipet őrölt fekete bors Hozzáadott
  • víz Hozzáadott
  • 2 tojás Hozzáadott
  • 6 evőkanál liszt Hozzáadott
  • 2 evőkanál bárányzsír Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Előző este be kell áztatni a sárgaborsót.

2. Lépés

A következő nap kockára vágjuk a vöröshagymát és a fokhagymát, majd megdinszteljük őket.

3. Lépés

Hozzáadjuk a vargányát, a füstölt sonkát, a babérlevelet, azőrölt köményt és az őrölt piros paprikát.

4. Lépés

Hozzáadjuk az áztatott borsót és fedő alatt kb. 1-15. Ha a borsó már puha, akkor kivesszük a babérlevelet, majd botmixerrel pürésítjük a levest.

5. Lépés

Hozzáadjuk a sót és a fekete borsot, majd még forralj.

6. Lépés

A galuskákhoz először összekeverjük a tojásokat és a lisztet, majd fél órára hűtőbe tesszük.

7. Lépés

A tésztát galuskákat formázunk, és egy serpenyőben bárányzsíron mindkét oldalukat aranybarnára sütjük.

8. Lépés

A galuskákat a borsólevesbe szórjuk, és forraljuk még néhány percig.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új