HIRDETŐ
Mákos bublanina erdei gyümölcsökkel
Bublanina mákkal hozzáadva
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
12
Alapanyagok
- 180 g sima liszt speciális
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 150 g tejföl
- 80 ml olaj
- 100 g kristálycukor
- 20 g őrölt mák
- 2 tojás
- gyümölcs
Hangya
- 3 evőkanál félig durva liszt
- 2 evőkanál kristálycukor
- 1 evőkanál porcukor
- 40 g vaj
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
Az egész tojásokat cukorral habosra verjük. Ezután hozzáadjuk az olajat és a tejfölt, végül az összes száraz hozzávalót, amit előzőleg összekevertünk (liszt, sütőpor és mák).
2. Lépés
Kiöntjük a gyümölccsel meghintett, sütőpapírral bélelt 20x30-as tepsire. 180 C-on sütjük 30-40 percig. A morzsát körülbelül 10 perc sütés után adom hozzá. Hagyjuk kihűlni, ne vágjuk fel forrón.